Önce Fenerbahçe’den başlayayım. Kruse, Fenerbahçe’den 4.5 milyon avro istiyormuş!

Keyfi hareket edecek gidecek, gelmeyecek, oynamayacak ve sonra da şikayet edecek, tebligat gönderip 4.5 milyon avro isteyecek.

Böyle bir düzen yok.

Halen Trabzonspor’da da bunlar var. Plaza’yı aldık ve 650 bin avro garanti para. Afobe’nin değeri ne kadar, kaça mal oldu bilmiyorum.

Gördüğüm şu ki, yabancı oyuncular, menajerler, Türkiye’yi adeta sömürüyorlar.

Futbolu çökerttiler.

Vurgun yeri olarak görüyorlar.

Buna dur demenin vakti geldi.

Artık bütün sözleşmeler şeffaf olmalı ve gerekirse TFF sınırlama getirmeli müdahale etmelidir diyorum.

Böyle paralar olamaz.

Artık Türkiye’ye gelen en değerli yabancı 1 milyon avroyu asla geçmemeli.

Öyle, menajer ücretleri 200 bin avro, 300 bir avro asla olmamalı.

Türk futbolu bir daha 6 milyar TL’lik yapılandırma yapacak Berat Albayrak’ları bulamaz.

ERMAN TOROĞLU’NA SAHİP ÇIKALIM

Trabzonspor’un Karagümrük maçını tribünden izledi. Döndü A Spor ekranlarından yorumlarını yaptı. ‘Ben beğendim arkadaş’ dedi. Bu Abdullah Avcı’ya birkaç takviye yapılırsa bu takımı nerelere getirir düşünün. Uğurcan’a da bir şeyler söylemek istiyorum şeklinde devam etti: ‘Seni istemiş olanlar olabilir. Ama ne o öyle ya. Olmadan oldumculuk! Öyle bir teklifle bu işler olmaz. Attığın topları rakibe atıyorsun. Biraz kendine gel bakalım.’

Ne oldu, Göztepe maçında bir top sektirdi mi Uğurcan? Sektirmedi. Bazen uyarını yapacaksın.

Toroğlu, “Trabzonspor’un 2010-2011 şampiyonluğu elinden alınmıştır” dedi ve işini kaybetti. O Zorlu Center buluşmalarını ortaya çıkaran isim. Sahip çıkalım.

BERAT YETMEZ!

Gençlerbirlİği’nden Berat Özdemir’i Yotube’dan dakikalarca izledim. Ayakları çok iyi, aralara iyi pas atıyor.  Zaman zaman da top kesiyor. Ama yetmez. Bize iki orta saha lazım ki Abdulkadir Parmak da gitmeyi kafasına koymuş. Bir de golcü forvet. Trabzonspor eğer zirveyi zorlamak istiyorsa bunları almak durumunda.

GÜZEL BİR İKİLİ

Trabzonspor’un Divan Kurulu Üyelerinden Hasan Kandaz’la konuştuk. Kandaz, önce üzüntüsünü dile getirdi. Trabzonspor’un 1.Lig’de ilk golünü atan efsane takımın orta sahadaki Ali Yavuz İstanbul’da terzide çalışıyor dedi. Ben de ‘Bugünkü yönetim ona maaş veriyor’ dedim. Konu kongreye geldi, Trabzonspor yönetim kurulu eski üyesi Rasim Yılmaz ile birlikte fotoğrafını paylaşan Kandaz, ‘Önce divan seçimi sonra kongre’ dedi.

TARAFTARIN DÜNYA REKORU!

Dünya’da kendi kentinin takımını tutanlar sıralamasında yüzde 98 ile Napoli birinci, Trabzonspor ikinci olmuş. Birinci olmalıydı dedi bir dostum. Ben de şunu söyledim. 1.olsa idik İstanbul takımları bunu tartışmaya açarlardı! İkinci olmak daha iyi!

JAPONLAR VE SAİT HOCAM

Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu, Türk-Japon Dostluk Derneği’nin Başkanı. Ordu’nun Ünye ilçesinde Japon anıtı yapan müstesna bir insan. Ertuğrul Fırkateyni’nin Japonya dönüşü batışının yıldönümüne tören yapan bir değer ve kürsüde gözyaşlarını tutamayan ünlü hekim. Ordu’da Japon voleybolcuları ağırlamış ve böyle sarılmıştı.

TURGUT HOCAM

Türkiye’nin en başarılı foto muhabirlerinden birisi idi Turgut hocam. Sonra Anadolu Ajansı Bölge Müdürü oldu ve sonrasında ise Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı oldu. 3 yıl önce de Ocak ayında aramızdan ayrıldı. Bu fotoğraf TFF Milli takımlar İletişim Direktörü Altuğ Atalay ile 31 yıl önce çekildiği fotoğraf. Annesi Hükümet Anaya, Turgut hocama Allah’tan rahmet diliyorum.

HAFTANIN SÖZÜ

“Trabzonspor bir kulüpten fazlasıdır. Trabzonspor dalgaların sesi, yaylaların sisidir. Ormanların gizidir. Kemençenin sözüdür. Trabzonspor bebelerin ninnisi, ninelerin türküsü, yaşlılarımızın öyküsü, gençlerimizin tutkusudur. İhsan Öksüz’ün Özkan Sümer kitabından.”

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Bafraspor üstte en sağda Haydar Bayrak, yine soldan ayakta ikinci Osman Kastan ve kaleci Erdoğan.

2-Sinyör Ergin, Mehmet Kulaksızoğlu, Bekir Barçın, Mustik Taşkın, Muhittin hoca oturanlar Sefer Uzun, Yavuz Cengiz, Dozer Cemil, Kıvırcık Ömer

3-Ahmet Suat, Çolak İbrahim, Nevzat, Şevki, Necmi, Haydar, oturanlar Kenan Argun, Ahmet Ziya, Bülent, Köksal Mesçi 1965-66 Amatör Türkiye Şampiyonu İdmanocağı.