Barış Pınarı Harekatı ile Suriye'nin kuzeyinde belirlenen bölge teröristlerden temizlendi. Türkiye'nin harekatının ardından Barış Pınarı bölgesinde huzur hakim oldu.

TERÖRİSTLERE ANINDA KARŞILIK VERİLDİ

Bölgedeki huzuru bozmak isteyen teröristler, Türk askerlerine ateş açtı.Milli Savunma Bakanlığı, komandolara güneyden ateş açıldığını ve saldırıya anında karşılık verildiğini bildirdi.

20 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bakanlığın ilk açıklamasında, "Barış Pınarı bölgesindeki Komandolarımıza güneyden ateş açan PKK/YPG’li teröristlere anında karşılık verilerek, saldırıda bulunan 8 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi." denilmişti.
Paylaşılan son bilgiye göre, komandolar tarafından etkisiz hale getirilen terörist sayısı 20’ye yükseldi.

SALDIRININ DETAYLARI

Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırıda etkisiz hale getirilen 8 teröristin Saida, Muallak ve Cebel bölgelerini hedef aldığı, saldırının Suriyeli vatandaşların evlerine güvenli ve gönüllü olarak dönmeleri için bu bölgeleri emniyete almaya çalışan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına yönelik olduğu tespit edildi.

Bu bölgelerde Barış Pınarı Harekatı öncesinde terör örgütü PKK/YPG üyelerince yoğunlukla kullanılmış, teröristler tarafından kazılan çok sayıda tünel ve tuzaklanan mayın ve el yapımı patlayıcıların (EYP) olduğu belirlenmişti.
Mehmetçik de bu bölgeleri emniyetli hale getirmek için çalışmalara başlamıştı. Yapılan saldırı sonrasında komandolar hemen karşılık vererek 8 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi.

HAKLILIK BİR KEZ DAHA TEYİT EDİLDİ

Bu bölgeler daha önce "Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriyeli vatandaşların dönüşüne kapattığı" iddialarıyla da gündeme gelmişti.
MSB kaynakları ise söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulamış, bölgede geçmişte teröristler tarafından kazılan çok sayıda tünel, tuzaklanan mayın ve EYP olduğu, bölgenin emniyetli hale getirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği açıklamıştı.

Güvenlik uzmanları da son saldırının bu bölgelere yönelik olmasının, bakanlık kaynaklarının haklılığının bir kez daha teyit edilmesi anlamına geldiği değerlendirmesinde bulundu.

AYN İSA'DA TERÖRİSTLERİN YENİ OYUNU

Öte yandan terör örgütü PKK/YPG üyelerinin Ayn İsa'da yeni bir girişimde bulunduğu belirlendi.

Bölgede çeşitli noktalarda yangın çıkaran teröristler, bununla bölgeyi TSK unsurlarının vurduğu yönünde algı oluşturmaya çalışıyor.Teröristlerin böylece dünya kamuoyuna "Ayn İsa bölgesinde sivil halkın hedef alındığı" yalanını yaymaya çalıştığı belirtildi.

Editör: TE Bilisim