O KURŞUNLARI SIKAN KONUŞACAK

Gazeteci yazar aynı zamanda Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) denetleme Kurulu Başkanı Ahmet Külekçi’ye göre Hablemitoğlu cinayetinde artık sona gelindi. Cinayeti bizzat işleyen kişinin artık köşeye sıkıştığını iddia eden Külekçi şu ifadelerde bulundu:  “Kendi ayakları ile gelip teslim olacak ve her şeyi tek-tek anlatacak. İşte o zaman Türkiye FETÖ gerçeğini bir kez daha anlamış olacak. Hablemitoğlu’na kurşunu sıkan tetikçi için alan daraldı. Adım adım tetikçiye gidilen süreçte kurşunu sıkan şahıs “Ben yanacağım beni yakanlarda yansın” diyecek”

KÖSTEBEK KİTABI YENİNDEN BASILACAK?

Necip Hablemitoğlusuikast öncesinde "Alman Vakıfları ve Bergama Dosyası" adlı kitabı çıkarmış, daha sonra Emniyet içerisindeki Gülen yapılanmasını anlattığı "Köstebek" kitabının yazımını tamamladıktan sonra kitap basım aşamasına gelmişti. İki kurşunla hayatını kaybedenDoç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı tamamen aydınlanınca karanlıkta kalmış bir çok gerçekler gün yüzüne çıkacak. Hatta KÖSTEBEK kitabı Hablemitoğlu’nun ailesi tarafından yeniden kaleme alınacak.

FETÖ’YÜ İLK DEŞİFRE EDEN KALEM

KÖSTEBEK kitabı bugün onca eksiklere rağmen hala piyasada en çok okunan kitaplar arasında. Hablemitoğlu kitabında, "Fetullahçılar, Türkiye'de Mevleviler, Bektaşiler, Cerrahiler gibi salt dinsel inancını yaşamaya çalışan bir cemaat değildir. Uluslararası alanda at koşturan, son derece tehlikeli bağlantılarıyla, ekonomik kaynakları ve eğitim kurumlarıyla, Türkiye'nin yüz yüze olduğu en tehlikeli tehdit odağıdır." tespitinde bulunmuştu.

MİT O DÖNEM KİME HİZMET EDİYORDU?

18 Aralık 2002 tarihinde Ankara Çankaya’da evinin önündeki Portakal Çiçeği Sokağı’nda iki kurşunla öldürülen tarihçi-yazar ve akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun FETÖ yapılanmasının sadece  emniyet ayağını değil MİT’in içindeki bazı kilit isimleri de çözdüğünü ifade eden Külekçi “Hablemitoğlu ölümden önce bu isimleri yakın dostlarıyla paylaştı ama bu çok gündeme gelmedi. O dönem MİT içinde görev yapanlar Hablemitoğlu’nun kendilerini çözdüğünü biliyordu. İhanet belgelenmesin diye çok uğraştılar. Hablemitoğlu eğer öldürülmeseydi MİT Başkanı olacaktı” dedi.

Ahmet KÜLEKÇİ

Editör: TE Bilisim