Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde, saat 14.04 sıralarında, 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depreme evlerinde yakalanan vatandaşlar, panikle kendilerini dışarı attı
.
Bazı vatandaşlar namazda yakalanırken bazı vatandaşlar bankada işlem yaparken yakalandı.

İşlemlerini yarıda kesen vatandaşlar, bir süre dışarıda bekledi.

ÇEVRE İLLERDE HİSSEDİLDİ

Sosyal medyada kullanıcılar, depremin Afyonkarahisar, Bilecik, Bursa, Uşak, Ankara ve Eskişehir’de de hissedildiğini yazdı.

DERİNLİK 7.16

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, depremin yerin 7.16 derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

OLUMSUZ İHBAR YOK

AFAD tarafından yapılan ilk açıklamada, yaklaşık 6 saniye devam ettiği belirlenen depremden sonra, bölgeden henüz olumsuz bir ihbarın alınmadığı belirlendi.

KANDİLLİ RASATHANESİ VERİLERİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin merkez üssünü Altıntaş ilçesi Aydınlar köyü olarak açıkladı.
Depremin büyüklüğü ise 4.9 olarak geçildi.

"TARAMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİLMEKTEDİR"

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile alandaki çalışmaların devam ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde saat 14.04'te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Alanda tarama çalışmalarına devam edilmektedir. Geçmiş olsun."

"ÇALIŞMALAR YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR"

Kızılay da yaptığı paylaşımla bölgedeki çalışmaların yakından takip edildiğini belirtti.

Kızılay paylaşımında, “Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeler Kızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim