İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında Teşkilat Başkanı Koray Aydın, milletvekilleri ve belediye başkanlarından oluşan kalabalık bir heyetle bölgede incelemelerde bulunan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs yaptığı açıklamada “İYİ Parti heyeti olarak deprem bölgesindeyiz.  Acı bir tablo ile karşı karşıyayız. Yaşanan felaketin ardından an itibari ile arama kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 9'unda çalışmalar tamamlandı, kalan 8 binada çalışmalar devam ediyor. Ne yazık ki şimdiye kadar hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımız var. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Enkaz altında kalan bütün vatandaşlarımıza sağ salim ulaşılmasını temenni ediyorum.” dedi.
 
Örs, açıklamasını şöyle sürdürdü “İzmir'de en çok hasar yaşanan Seferihisar ve Bayraklı ilçelerinde incelemelerde bulunduk. Enkaz kaldırma çalışmalarını yerinde izledik ve yetkililerden bilgi aldık. İzmir ve tüm deprem bölgesinde canla başla çalışan kamu ve sivil toplum örgütlerine mensup gönüllülere sonsuz teşekkür ediyoruz. Enkaz altında kalan canlarımızı kurtarmak için çalışan kurtarma ekiplerine müteşekkiriz.”
 
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs açıklamasının son bölümünde “Bölgede devlet kamu kurumları ile Büyükşehir Belediyeleri ve sivil toplum teşkilatlarına mensup ekipler yaraların sarılması için yoğun gayret sarfediyorlar. Millet olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bu zor günlerde aziz Milletimiz tek yürek olduğunu her zaman göstermiştir. Hiçbir siyasi ayrışma olmadan herkes deprem bölgesinde, biz de vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak için buradayız. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. İnşallah bu acılar bir daha yaşanmaz.” ifadelerini kulllandı.
 

Editör: TE Bilisim