O BİR VATAN EVLADIYDI

O hayatı boyunca hep dik yaşadı. Asla eğilmedi-bükülmedi-ezmedi-ezilmedi. .Ülkeme-vatanıma sahip çıkacak bana verilen görevi en iyi şekilde yapacak ve Safitürk ailesine hayırlı bir evlat olacağım derdi Öyle de oldu. Görev aldığı her yerde üstün başarı gösterirken terör olayların en hassas döneminde kaymakam olarak atandığı Mardin’in Derik ilçesinde bayrağı yere düşürmeme adına canı feda etti. Onun adı Muhammet Fatih Safitürk..Trabzon’lu..O bir baba o güzel bir insandı. O korku nedir bilmezdi. Tehditlere asla boyun eğmedi .O 10 Kasım 2016 tarihinde makamında uğradı hain bombalı terör saldırış sonucu şehit düşen bir vatan evladıydı.

ASLA BAŞINI YERE EĞMEDİ

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen inancını yaşamak ve yaşatmak konusunda büyük bir özveride bulunan Asım Safitürk’ün evladı olan  Muhammet Fatih Safitürk yaşamı boyunca samimiyet, tevazu ve hoşgörüden asla taviz vermedi. Kaymakamlık yaptığı her yerde arkasında derin izler bırakan  Muhammet Fatih Safitürk Mardin’in Derik İlçesine kaymakam olarak atandığı dönemde hendek olayları ile kızışan zor bir dönemde görev almıştı. Sorumluluğun  farkındaydı .Daha ilk gün meydanı çakallara bırakmayacağını ifade ederek PKK ve onların taşeronlarına gözdağı vermişti. Başını yere eğmememe konusunda kararlı bir kaymakamla tanıştı Derik halkı.

VATANDAŞIN HUZURUNDA ELLERİ BAĞLI

Şehit kaymakamın görev yaptığı yerdeki fotoğraflara bakın en küçüğünden en büyüğüne vatandaşın karşısında  saygısını kaybetmez elini bağlar ve hürmetini gösterirdi. Onu sevdiren en değerli özelliği de bu olsa gerek. En son Derik’te “çocuklar ağlamasın anneler gülsün” parolasıyla bir çok projeyi hayata geçirmiş iş-aş-ekmek noktasında ilçe halkının yanında olmuştu. Çocuklar gölete girip boğulmasınlar diye yüzme havuzu yaptıracaktı. Ev hanımlarının sosyal hayata katılması için mutlaka bir şey üretirdi. Gelin görün ki bu değer hainlerin işine gelmedi ve alçakça kurulan bir tuzak sonrası 10 Kasım 2016 tarihinde makamında uğradığı bombalı saldırı sonucu şehit oldu.

BU ACIYA YÜREK Mİ DAYANIR?

Ölümün altıncı yılında Sakarya Arifiye’deki mezarı başında rahmet ve dua ile anılan şehit kaymakamımızın arkasında bıraktığı gözyaşlı eşi ve evladının duygularına tercüman olmak çok zor. Hele ne Anne Fatma Safitürk’ün acını anlamak mümkün ne de baba Asım Safitürk’ün. Onların yaşadıklarını anlamak için gözlerinin içine bakmak yeterli aslında. Gurur-onur-şeref ve sabır görürsünüz o gözlerde. Ve elbet bir de isyan. .Allah’a isyan değil sakın yanlış anlaşılmasın. Evladının şehit olmasını “vatan sağ-olsun” diyerek cenaze namazını  kendi kıldıran  babanın isyanı  hukuki süreçte yaşananlara elbet.

KARA BİR LEKE OLARAK TARİHE GEÇTİ

Şehit kaymakam  Muhammet Fatih Safitürk davasını 5 yıl boyunca takip eden 28 kez duruşmaya katılan tek gazeteci olarak sürecinin adalet adına büyük bir kara leke olduğunu söylemek isterim.  Bu dava asla böyle bitmemeliydi. İçeride tek bir tutuklu var. Oysa duruşmalar başladığında gördük ki her şey zincirleme gelişmiş. Bu işin tam göbeğinde olanların dışarda elini kolunu sallayarak gezmesini her şeyden önce her duruşmaya gelen 90 yaşındaki  baba Asım amcaya ve ağabey Ali Haydar Safitürk’e izah edemezsiniz. Vicdanlı ve merhametli olmak gerek. Eğer vicdanlar ağır bassaydı içerde bir değil en az on tutuklu olurdu.

O ARTIK 80 MİLYONUN EVLADI

Evlat acısın ilk günkü tazeliğini koruduğunu belirten baba Asım Safitürk ise “Ateş düştüğü yeri yakar derler ya bu ateş yanmaya devam ediyor. Hiç unutulmuyor, her geçen gün biraz daha ağırlaşıyor. Biliyorum her halde biz gideriz bu dünyadan yerimizdeki otlar büyür adam boyu olur, biz gene unutmayı gibi geliyor .Bu elbet inandığımız bir dava, memleket, millet için. Her dünyaya gelen gidecek ama vatan için şehit olmak bambaşka bir şey. Çocuğumuz şehitlik mertebesinde değil de şahsi bir ölüm olsaydı bizim çocuğumuz olacaktı, şimdi 80 milyonun evladı” şeklinde acısını dile getirdi. Baba Safitürk oğlunun dava sürecinin beklentilere cevap vermediğini adalet arayışını ise sonuna kadar sürdüreceklerini dile getirerek “Katiller sakın rahat uyumasın biz onların gölgesi gibi olacağız. Bu dava henüz bitmedi” şeklinde tepkisini de ifade etti.

DERİK’TE YARALANDI GAZİANTEP’TE HAYATINI KAYBETTİ

10 Kasım 2016'da Mardin’in Derik ilçesinde Mustafa Kemal  Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle düzenlenen programın ardından yerine geçen Safitürk, burada çalışma masasının altına PKKteröristler tarafından yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralandı. Derik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kaymakam Safitürk, buradan Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne oradan da Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.Safitürk, 11 Kasım 2016'da yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Tüm Türkiye'yi olduğu gibi Deriklileri de yasa boğan olayın acısı, aradan geçen 6 yıla rağmen dinmedi.

TRABZONSPOR SEVGİSİ HER YERDEYDİ

1981 yılında dünyaya gelen Muhammed Fatih Safitürk Sakarya’da doğdu aslen Trabzonludur.  İlk ve Ortaöğretim eğitiminin sonrasında kazandığı Marmara Ãœniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler bölümünden 2004 yılında başarılı bir şekilde mezun oldu.

Safitürk, 2005 yılında UlaştırmaBakanlığı, Savunma sekreterliğinde memur olarak vazifeye başladı.2006-2008 seneleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğünde Uzman Yrd. Olarak vazife yaptı.2009 yılında Kastamonun Küre ilçesi Kaymakam vekili olarak vazife başlayan Muhammed Fatih Safitürk, 2010 yılında yüksek lisans eğitimini İngilteredekiUniversity of Exeterda tamamladı.2011-2013 seneleri arasında Bolu Kıbrıscık Kaymakamı ve 2013-2015 seneleri arasında da Bingöl Kiğı Kaymakamı olarak vazife yaptı. Daha sonraları Derik Kaymakamı olarak görece başlayan Muhammed Fatih Safitürk, son olarak da Derik Belediyesine kayyum olarak atandı. Muhammet FatifSafitürk görev yaptığı her yerde fanatik bir tutku ile bağlı olduğu Trabzonspor sevgisini özellikle çocuklara aşılar onların gönüllerini de kazandırdı.

Ahmet Külekçi

Editör: TE Bilisim