Ankara'da Polatlı'daki kum fırtınası vatandaşlara zor anlar yaşattı. O anlarda çekilen görüntüler de oldukça korku vericiydi.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde meydana gelen kum fırtınası, Ilıca Mahallesi'nde konaklayan mevsimlik tarım işçilerini da mağdur etti.

TARIM İŞÇİLERİNİN ÇADIRLARI ZARAR GÖRDÜ

İşçilerin, köyün 15 kilometre dışındaki dağlık bölgede yaşamlarını sürdürmek için kurdukları çadırlar kullanılamaz hale geldi.



Ilıca Mahallesi Muhtarı Erhan Ergen, kum fırtınasının saat 14.00 sularında Konya yönünden geldiğini belirterek, kendisinin o sırada mahallesine 5 kilometre uzaklıkta bir ziyarette olduğunu söyledi.

Ergen, "Bir an önce eve gidelim çoluğumuzu, çocuğumuzu görelim dışarda kalmasın istedik ama aklımız mevsimlik tarım işçilerindeydi." dedi.

METEOROLOJİ: KIRIKKALE'DE ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan açıklamayla Kırıkkaleliler toz fırtınası için uyarıldı.



Meteoroloji'den yapılan aaçıklamada, "Kırıkkale il genelinde önümüzdeki 2 saatlik periyotta kuvvetli rüzgar ve toz fırtınası ile birlikte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı ve hayatı olumsuz etkileyeceği tahmin edilmektedir. Meydana gelmesi muhtemel çatı uçması, direk devrilmesi, toz fırtınası, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

SÜLEYMAN SOYLU: 170 ÇADIR SEVK EDİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'nın Polatlı ilçesinde toz fırtınasından etkilenen mevsimlik tarım işçileri için 170 çadır sevk edildiğini bildirdi.
Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi: "Ankara Polatlı'da toz fırtınası sonrasında etkilenen mevsimlik tarım işçilerinin barınmalarına yönelik Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) 170 çadır ve tüm ihtiyaçlar sevk ediliyor. Bakan Yardımcımız Muhterem İnce de inceleme ve tedbirler için Polatlı'da. Geçmiş olsun."

Editör: TE Bilisim