Ankara'da aralıklarla etkili olan yağmur, öğleden sonra etkisini artırdı.

Şiddetli yağış, özellikle Çankaya, Mamak, Altındağ ve Keçiören ilçelerinde etkili oldu.

Birçok noktada su birikintileri oluştu, Çankaya Dikmen bölgesinde bazı yollar kısa sürede göle döndü. Yağış şehir içi ulaşımı da aksattı.

Sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekerken, bazıları yollarda kaldı. Bazı ev ve iş yerlerini su basarken, belediye ekipleri temizlik çalışması başlattı.

Dere taştı, sürücü sel sularına kapıldı

Altındağ Karapürçek Mahallesi Tatlar Deresi, yoğun yağış nedeniyle taştı, çok sayıda araç sel sularıyla sürüklendi.

Rehabilitasyon merkezinde servis şoförü olarak çalışan 27 yaşındaki İlkay Yiğit'in sel sularına kapıldığı öğrenildi.

Cansız bedeni dere kenarında bulundu

Kayıp ihbarı üzerine 21 kişilik AFAD ekibi ile 23 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi bölgeye sevk edildi.

AA'da yer alan habere göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de destek verdiği arama çalışmaları sonucu Yiğit'in cansız bedeni, dere kenarında, sel sularıyla sürüklenen ağaç dallarının arasında bulundu.

Selde aracıyla sürüklenen bir kişi daha kayıp

Öte yandan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, bir kişinin daha selde aracıyla sürüklenerek kaybolduğunu duyurdu.

Çataklı, "Ankara - Altındağ - Tatlar’da bir vatandaşımız için daha kayıp ihbarı yapıldı. Kendisinden haber alınamayan vatandaşımızın aracı, selde sürüklenmiş olarak dere yatağında bulundu. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor." dedi.

AFAD: 5 çocuk kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kayıp aranıyor

Arama kurtarma çalışmalarına ilişkin AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Saat 21.30 itibariyle 3 bin 36 ihbar ulaşmıştır. İncesu ve Karapürçek’te su baskınlarında mahsur kalan 5 çocuk kurtarılmıştır. Sel sularına kapılan bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olay bölgesinde kayıp olduğu bilgisi alınan bir vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konuyla ilgili açıklama yaptı.

"İnanıyorum ki arama kurtarma çalışmalarımız neticesinde sonuç alabileceğiz"

Araçların şu an derenin içerisinden çıkarıldığını, kaybolan kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Soylu, "Akşam itibarıyla dere boyunca ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarını yürütecek. Sabah 08.00'den itibaren üç sektörde arama kurtarma çalışmaları devam edecek. Balık adamlarımız, arama kurtarma ekiplerimiz, JAK'tan sivil toplum örgütlerimize kadar tüm ekipler buradalar. İnanıyorum ki arama kurtarma çalışmalarımız neticesinde sonuç alabileceğiz, umudumuz budur." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim