Görüşmede kurumun faaliyetlerini anlatan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, AİHM kararlarının KDK’nın çalışmalarına ışık tuttuğunu ifade etti.

Ankara’ya gelen başkan Spano ile Birlikte Hakim Saadet Yüksel önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettiler ve bir süre görüştüler. Ardından da Kamu Denetçiliği Kurumuna geldiler.

Kamu denetçiliği kurumunda yaklaşık olarak 2 saat kalan Başkan Spano ve Üye Başdenetçi Türkiye Cumhuriyeti devletinin Ombudsmanı Av. Şeref Malkoç ile sohbet ettiler.

Malkoç, Türkiye Cumhuriyeti devleti Ombudsmanlık müessesesinin güçlü ve kurumsal olduğunu söyledi ve birçok ülke ile son 4 yıl içinde yapılan çalışmaları anlattı. Başkan Spano da kurumun yapısını ve işlevini dinledikten sonra Kamu Denetçiliği kurumlarının, Ombudsmanlık müesseselerinin ülkelerarası ticari  sorunlarda önemli görevler üstlendiğine inandığını söyleyerek,  KDK Başkanı Avukat Şeref Malkoç’a hassasiyet ve bilgilendirmeleri için teşekkür ederken Malkoç’u da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine davet etti.
Editör: TE Bilisim