Kuralları ihlal edenler gerekli cezayı alsa da genel manada halk sokağa çıkma yasağı,  maske,  mesafe ve temizlik kurallarını önemsedi.  Sağlık Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda hafta sonları sokağa çıkma  yasağına uyan Giresunlular,  büyük bir özveri gösterdi.  Evde kadınlara bu süreçte zor görevler düşerken, ev reisleri evden çıktı kimisi işçi, kimisi işveren konumunda görevler aldı. Işçi ve işverenler bu zorlu süreçte adeta ayakta kalma mücadelesi gösterdi. Türkiye genelinde birçok işveren kepenk kapatmak zorunda kaldı.

KİRALAR 150 BİN TL'YE ÇIKIYOR

Giresun'un en işlek caddesi olan ve eski belediye başkanı Kerim Aksu döneminde araç trafiğine kapatılan Gazi Caddesi'nde kira bedelleri oldukça yükseldi.  Ağır bir salgın hastalık döneminde az da olsa devlet desteğini yanında gören işverenler, aynı desteği kira sahiplerinden göremedi. Kentin en işlek Gazi Caddesi'nde 150 bin TL'ye kadar ulaşan kira bedelleri esnafı zora soktu. Mikrofonlarımıza konuşan bazı vatandaşlar Bu durumun çok ağır olduğunu bedellerini çok kötü bir şekilde ödediklerini ifade ederek serzenişlerini dile getirdi. Insanların sadece geçiş noktası olarak görülen bu işlek cadde üzerinde bulunan birçok esnaf çaresiz bir şekilde kara kara bugünleri atlatmanın planlarını yapıyor.

EV SAHİPLERİ DE KİRACILARI ZORLADI

Bu durum sadece işyeri sahipleri için değil aynı zamanda kirada oturan vatandaşları da mağdur duruma düşürdü. Karadeniz'in İncisi Giresun'da deniz sahiline nazır olan veya olmayan  normal konumdaki konutlar ev sahipleri tarafından kiracılara  yüksek bedeller de sunuldu. Pandemiyi bahane eden ev sahipleri bu zorlu süreçte kiraya verdikleri konutlardan başka gelirinin olmadıklarını ileri sürerek "  Dediğim dedik çaldığım düdük" dedi. Pandemide işinden olan bazı vatandaşlar da kiralarını ödeyemediği için Karadeniz yüksek  kesimindeki köylerine dönmek zorunda kaldı.  Son olarak bu durum aynı zamanda şehrin tabelasına da yansıdı. Bir çok vatandaş kent hayatına veda ederken köylerde doğal yaşamına dönüş yaptı.

Editör: TE Bilisim