İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Korgeneral Metin Temel'in apoletlerini sökeceğini söylemesine çok sert tepki gösterdi. Soylu, "Verdiği mesaj milletimize değil, verdiği mesaj PKK'ya. 'Sen hiç merak etme Afrin'i aldı, bunun intikamını 24 Haziran'dan sonra ben alacağım' diyor. Bu millet de sana o intikamı aldırmaz sen merak etme" ifadelerini kullandı. "Kandil bizim için artık uzak bir hedef değil" diyen Bakan Soylu, "Kandil bir operasyon meselesi değil, bu bir zamanlama meselesidir. Kandil, Türkiye için güvenli bir yer haline getirilecektir" dedi.

Bugün önce Belediye Başkan Vekilleri 5. Değerlendirme Toplantısı ardından da AA Editör Masası programına katılan İçişleri Bakanı Soylu çarpıcı mesajlar verdi. "Türkiye'yi şimdi öngörülebilir bir hale getiriyoruz. Adamlar bize okyanus ötesinden, ABD'den parmak sallamasın istiyoruz" diyen Bakan Soylu, kayyum atanan belediyelere yapılan yatırımları kalem kalem açıkladı.

Kandil bizim için artık uzak hedef değil... Son günlerde TSK'nın sessiz ama çok başarılı bir operasyon yürüttüğü Kuzey Irak'la ilgili bir soru üzerine Bakan soylu, "Kandil bizim için artık uzak bir hedef değil. Kuzey Irak bölgesinde Hakurk hattında birçok noktaya kadar epey bir yer ele geçirildi" ifadelerini kullandı.

Sadece zamanlama meselesi... "Milletimiz 'Kandil ne olacak' diye bir problem düşünmesinler. Bizim için şu anda zamanlama önemli" diyen Bakan Soylu, "Bu bir operasyon meselesi değil, bu bir zamanlama meselesidir. Kandil, Türkiye için güvenli bir yer haline getirilecektir. Kimsenin endişesi olmasın" dedi.

FETÖ tutuklularının sayısı... İçişleri Bakanı Soylu, FETÖ ile mücadele konusunda şunları söyledi: "FETÖ ile mücadelede 15 Temmuz'dan bugüne kadar 34 bin 127 kişi tutuklu halde. İçişleri Bakanlığında görevden uzaklaştırılanlar/açıkta olanlar 14 bin 975 kişi, ihraç edilenler 31 bin 429 kişi, göreve iade edilenler de 9 bin 360 kişi... Ülke genelinde de kamu personeli açıkta 27 bin 923, ihraç edilenler 114 bin 396, göreve iade edilenler ise 40 bin."

Sandıkların taşınması... Güvenlik gerekçesiyle sandıkların taşınması ve birleştirilmesi ile ilgili olarak Bakan Soylu, "Sahayı PKK'dan steril hale getirene kadar bu uygulamayı yapmak durumundayız" dedi.

Korucular General Olabilecek... "Şu ana kadar 1750 korucuyu uzman çavuş yaptık, bu sayıyı 5 bine çıkaracağız" diyen Bakan Soylu, "5 bin güvenlik korucumuzun, uzman çavuş olduktan sonra subay olma hakkı olacak. Eğer bir güvenlik korucusu sistemi iyi korursa albay da olacak general de olacak" dedi.

20 Bin Metruk Binayı Yıktık... "Ben açık söyledim, bana yine kızabilirler. Dedim ki belediyelere, CHP'li belediyelere de söyledim, hepsine... 'Metruk binaları yıkın kardeşim, kimse bir şey derse İçişleri Bakanı talimat verdi' diyin dedim" diyen Bakan Soylu, "Yılbaşından bu yana 60 bin metruk bina tespit ettik, 20 binini yıktık, 2 bininin işlemi devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Borç Batağındaydılar... Kayyum atanan belediyelerin 650 milyon lira kamu borcunun, esnafa borcunun ödendiğini belirten Bakan Soylu, "Borç batağındaydı belediyeler. Hepsi ödendi. bunun dışında kayyum atanan belediyelerde bir buçuk yılda 4,2 milyar liralık yatırım yapıldı" dedi.

Toz Tabakasını Üfleyip Yola Devam... Belediye Başkan Vekilleri 5. Değerlendirme Toplantısı'nda vekil belediye başkanlarına seslenen Soylu, "Görev yaptığınız şehirler binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip. Üzerlerine bir toz tabakası gelmiş. Bunu üfleyip, yolumuza devam etmek zorundayız. Artık bu şehirlere 'terörden arındırılmış yerler' veya 'ekonomik olarak geri kalmış şehirler' olarak değil, 'fırsat şehirleri', 'açılmamış hazineler' olarak bakmalıyız" dedi.

Elbette Bu Belediyeler Devredilecek... "Elbette ki biz bu belediyelerde ilanihaye kalıcı değiliz. Bu işin bir yasal sınırı var. Günü geldiğinde bunlar devredilecektir" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu ifadeleri kullandı: "Yapmamız gereken, bu kadim medeniyet şehirlerini, Mardin’i, Diyarbakır’ı, Van’ı, Hakkari’yi, Şırnak’ı, Cizre’yi, Bitlis’i, asli medeniyet kodlarına, tarihteki o kendi tanımlarına yerleştirmektir. Terör, bu bölgenin karakteristiği olamaz, böyle bir birikimi örtemez. Bizim öncelikle bu intibayı kırmamız lazım. Terör, bu şehirlerin üzerindeki ince bir toz tabakası gibidir."
Editör: TE Bilisim