Sevgili Okurlar; Son yıllarda hükümet asgari ücrete yıllık enflasyon oranının birkaç puan üzerinde zam yapsa da, asgari ücretle geçinmeye çalışanların sıkıntısı yıllar geçtikçe artıyor. Bu hafta içerinde açıklanması planlanan asgari ücret için net olarak sendikaların istediği rakam 2578 TL. Enflasyon rakamlarına bakılınca bu rakam çokmuş. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; “Ekonomide her şey iyi demekle çarklar dönmüyor, tencere kaynamıyor. Bunun için somut gelişmelere ihtiyaç vardır” dedi. Bu söze sonuna kadar katılıyoruz. Yapılan zamları asgari ücret karşılamıyor. Devletin iş yerlerini desteklediği ve fiyatın daha çok yukarılarda olması gerektiğini belirtiyoruz.
 
Kış Geldi Ölümler Başladı
 
Değerli Okurlar; Kış aylarının gelmesiyle birlikte ısınmak için soba kullanılan evlerde yanlış kullanım, ihmal ve hatalı baca bağlantılarından çok sayıda insan zehirleniyor veya hayatını kaybediyor. Trabzon’da geçtiğimiz hafta sobadan sızan gazla yaşlı bir çift hayatlarını kaybetti. Kapılarına kadar gelen doğalgazı bağlatamadılar. Kömürün tehlikeli yanından kaçamadılar. Onları suçlayamayız. Gerek maddi imkanlar gerek yaşlılık hallerinin elverdiği imkanlar. Önemli olan bu konuda bilinçli olmak. Soba-doğalgaz bilinçsiz kullanılınca ölüm tehlikesine dönebiliyor. Çok dikkatli olalım.
 
Trafikte Öldüren İhmaller
 
Sevgili Okurlar; Akçaabat ilçesinde yaşanan Tır faciasının acısı dinmiyor. Yolcu minibüsü ve Tır şoförü trafikte kural ihlali yaptıkları için tutuklandılar. Fakat hala binlerce TIR şoförü, binlerce dolmuş şoförü aynı hatayı yapmaya devam ediyor. Hala sağ şeritte yolcu indirilip bindiriliyor, TIR’lar son sürat araç solamaya çalışıyor. Çoğu cezasız kaldığı için bu hatalar tekrarlanıyor. İlla ölüm olması gerekiyor, kuralların uygulanması için. Akçaabat dolmuşlarında dün itibariyle ayakta yolcu almak yasaklandı. Normalde yasak değimliydi ki zaten…
 
Trabzonspor’da Ruh Yok
 
Değerli Okurlar; Trabzonspor yine taraftarlarını üzmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta bütün büyük takımların puan kaybetmesiyle eline dev bir fırsat tepen Trabzonspor, bu fırsatı elinin tersiyle itti. Ligin en kötü futbolunu oynayan Denizlispor’a yenildi. Bunun sarsıntısı lig bitene kadar sürecek. Şampiyonluk maçı gibi önemli bir maçta Trabzonsporlu futbolcular en kötü futbolunu, en kötü mücadelesini, en kötü ruhunu ortaya koydu. Bunun hesabını yönetim sormazsa, yaklaşık 3 haftadan beri sürek ruhsuzluk devam ederse Başkan Ağaoğlu’nun işi zor. Ünal Karaman, bu takımı mücadele gücünü yukarı çıkararak buraya getirdi. En büyük özelliğini kaybediyor. Kendide kaybetmeden silkelenip kendine gelmedi. ‘Oyuncularım kötü oynama hakkını kullandı’ deme hakkın yok Ünal Karaman… Bu takım şampiyon olacak takım. 
Editör: TE Bilisim