Türkiye, koronavirüs salgınının sona ermesi için virüse karşı sağlık ordusuyla birlikte adeta savaş açtı.

Ülke genelinde koronavirüs salgınının önüne geçebilmek için aşı çalışmalarına hız verildi.

Türkiye, dünyada en kısa sürede en çok aşıyı yapan ülkeler arasında.

Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde yapılan aşı miktarını açıkladı.

110 MİLYON SINIRI AŞILDI

Son verilere göre, Türkiye genelinde yapılan aşı miktarı 110 milyonu geçti. Ankara'da iki doz aşılanma oranı yüzde 74'e, İstanbul'da yüzde 67,8'e, İzmir'de yüzde 76,3'e ulaştı.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan aşı haritasının maviye dönmesiyle birlikte salgınla mücadelede büyük bir aşamanın geride bırakılacağı ifade ediliyor.

HAZİRAN AYI DÖNÜM NOKTASI OLDU

Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenen "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre, Türkiye genelinde 14 Ocak'ta sağlık çalışanlarıyla başlatılan Kovid-19'a karşı toplumsal aşılama, yoğun şekilde yeni yaş ve meslek gruplarının randevu sistemine tanımlanmasıyla devam etti. Aşılama şubatta 65 yaş ve üzerindeki kişiler ile öğretmenlere uzanırken, martta 60 yaş ve üzeri vatandaşlar ile eşleri, nisanda ise 55 yaş ve üzerindekilerin aşılanmasına geçildi. Bu süreçte öncelikli meslek gruplarının da aşılamaları yapıldı.

Türkiye, aşı tedarikinin de hızlanmasıyla haziranda toplumsal aşılama çalışmalarında en yoğun dönemine geçti. Sırasıyla 50 yaş, 40 yaş, 35 yaş, 30 yaş ile 25 yaş ve üzerindekilerin aşılaması için sistemde tanımlama yapıldı. 25 Haziran itibarıyla da 18 yaş ve üzerindekiler, randevularını alarak aşılarını olmaya başladı.

Aşılamada yaş grubunun 12 yaşa düşürülmesiyle uygulanan aşı miktarında da hızlı artışlar kaydedildi.

Editör: TE Bilisim