Bayraktar, “Sadece ülkemizde değil, dünyanın hiçbir ülkesinde, sivil toplum kuruluşu; kişilerin bilgisi olmadan ve şahısların başvurularını bizzat almadan onları üye kaydedemez. Bu yasal olarak mümkün olmadığı gibi alenen suç teşkil eder. Türkiye Emekliler Derneğimiz hakkında zaman zaman sosyal medyada veya diğer medya organlarında bu türden asılsız suçlamalar yer alabilmektedir. Emeklilerin hak arama mücadelesinde bu yıl 50. yılını dolduran 12 Eylül darbesinde, 15 Temmuz darbe girişiminde dimdik ayakta duran Anayasal ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin temel tüm ilkelerine, Atatürk İlke ve Devrimlerine sımsıkı bağlı olan, Hukuk Devletinin üstünlüğüne gönülden inanmış, milli ve manevi değerlerine her zaman saygılı güçlü bir kuruluş olan TÜED, emeklilerimiz hür irade beyanları dışında, gönüllülük esasına dayanmayan herhangi bir işlemin içerisinde olmamıştır ve asla da olmayacaktır.

Emeklinin hak arama mücadelesini sürdüren yegane kuruluşu bu tür asılsız iddialarla karalamaya çalışmak, sürdürdüğü bu mücadelenin yıpratılmasını hedefleyen kişilerdir. Türkiye Emekliler Derneği 50 yıllık yolculuğunda; 2000 öncesi emeklilerimizin İNTİBAK hakkının alınması: BAYRAM İKRAMİYELERİNİN alınması, PROMOSYON Hakkının alınması, banka kuyruklarının ortadan kaldırılması, seyyanen ek zamların alınması ve benzeri birçok hak arama mücadelesiyle anılmaktadır. Bunu karalamaya kimsenin hakkı yoktur. Unutulmamalıdır ki; haklar ancak birlikte mücadele edilerek alınır ve bu mücadele sürdürülürken kimse kendi kalesini taşlamaya kalkışmaz. Müslüman camisini, Hristiyan kilisesini, Yahudi sinagogunu taşlamaz. Tam da 2000 sonrası emeklilerimizin İNTİBAK mücadelesini başlatmışken, Promosyonların birer maaş tutarında olmasını istemişken, Bayram ikramiyelerinin enflasyona endekslenmesini talebimizi gündeme taşımışken ve ek ödemelerimin yüzde 4-5’den yüzde 8-9 seviyesine yükseltilmesini talep etmişken: böylesi bir karalama kampanyasının başlatılmasını manidar bulduğumuzu da ifade etmek isteriz.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen; Türkiye Emekliler Derneğimiz 50 yıldır olduğu gibi bundan sonrada ilkeli ve samimi mücadelesini yılmadan ve yorulmadan sürdürecektir.

Diğer taraftan, çeşitli yalanlarla ve iftiralarla, 1000 TL gibi rakamlar zikredilerek emeklilerimiz kandırılmasını da esefle kınıyoruz. Derneğimizin aidatı sadece 3 TL’dir ve bütün üyelerimiz bu gerçeği bilmektedir. Asılsız iddialarla sürdürülen bu tahrik açıkça suç unsurları içermekte ve saygın bir kuruluşu karalama kampanyasına dönüştürülmek istenmektedir. TÜED, 50 yıllık saygınlığına yaraşır bir olgunluk vakarla hareket etmektedir. Ancak yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzun da bu art niyetli kişi ve kuruluşlarla bilinmesini istiyoruz.” Dedi.
 
Editör: TE Bilisim