Trabzon’da 44 Kişi

FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yurt genelinde 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubun görevinden uzaklaştırıldı. Bunlardan iki 4'üncü sınıf emniyet müdürü, 2 komiser, 4 komiser yardımcısı, 5 başpolis ve 31 polis memuru olmak üzere toplamda 44 emniyet mensubunun Trabzon Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bulunduğu öğrenildi.
 
7 Şubenin Müdürü Değişti

Görevlerinden uzaklaştırılanların yerine ise atamalar gece yarısı jet hızıyla gerçekleştirdi. Buna göre; Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne Kazım Günay Demiralay, Silah ve Patlayıcılar Şube Müdürlüğü’ne Suat Sezer, Koruma Şube ve Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne Murat Günaydın, Asayiş Şube ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’ne Celal Yavuzay, Çocuk Şube Müdürlüğü’ne Neslihan Akıllı getirildi.

3 İlçeye Yeni Emniyet Müdürü

Açığa alınan ilçe emniyet müdürlerinin yerine, Ortahisar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne Bülent Aral, Maçka İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne Hüseyin Taş, Of İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne Arsin İlçe Emniyet Müdürü Murat Elkılıç’ın görevi uhdesinde kalmak kaydı ile geçici olarak vekalet etmesi valilik makamı onayı ile gerçekleştirildi.

Maçka’ya Komiser Yardımcısı

Şube müdürlüklerinde yaşanan depremde Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü görevini asaleten, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Maçka İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini görevi uhdesinde vekaleten yürüten 4.sınıf emniyet müdürü Şemsettin Kulaksız’ın yerine, Koruma Şube Müdürlüğü ve Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne 3.sınıf emniyet müdürü Murat Günaydın’ın, Maçka İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne komiser yardımcısı Hüseyin Taş’ın görevi uhdesinde kalmak kaydı ile geçici olarak vekalet etmesine onay verildi. 

Asayiş Sil Baştan

Trabzon’un yapısı dolayısıyla en kritik şube müdürlüğü olarak adlandırılan Asayiş Şube Müdürlüğü’nde de deprem yaşandı. Son 2 yılda iki müdürün değiştiği Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevi vekaleten yürüten Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü görevini görevi uhdesinde vekaleten yürüten komiser yardımcısı Bülent Kayabaşı’nın yerine Asayiş Şube ve Müdürlüğü’ne ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’ne emniyet amiri Celal Yavuzay, Çocuk Şube Müdürlüğü’ne ise komiser yardımcısı Neslihan Akıllı getirildi.
 
Of’ta Değişim

667 sayılı KHK ile meslekten uzaklaştırılan Of İlçe Emniyet Müdürlüğü görevinde de değişim yaşandı. Of İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten komiser yardımcısı Tolga Er’in yerine Arsin İlçe Emniyet Müdürü 4 .sınıf emniyet müdürü Murat Elkılıç’ın görevi uhdesinde kalmak kaydı ile geçici olarak vekalet etmesi uygun görüldü. 
 
Editör: TE Bilisim