Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerli otomobile karşı çıkmasına şaşırmadıklarını söyledi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Milletvekili Balta “ Bilindiği üzere önceki gün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törende 5 firma, yerli otomobil için imzaları atıldı. Hemen bunun akabinde 2021 yılında yollarda olması planlanan yerli otomobille ilgili CHP tarafından bir karalama kampanyası başlatıldı. CHP’li vekiller art arda açıklamalarda bulunuyorlar. Biz buna tabi ki de şaşırmadık. Ülkemiz için atılan her olumlu adıma CHP olumsuz yaklaşmış ve karalamaya başlamıştır. CHP, Türk milleti adına bir şey üretmenin peşinde değil. Milletten kopuk siyasi saçmalıklara ve söylemlere bürünüyorlar. CHP’nin bu söylemleri çamur siyasetidir. 

Elektrikli olması planlanan yerli otomobille ilgili hiçbir bilgiye sahip olmadan, hükümeti eleştirmek için tweet atan CHP’li Pekşen, ‘Yerli otomobil benzinli ya da dizel olacaksa sonu hüsran olacağın kesin. Dünya bu teknolojileri çöpe atıyor. 10 yıl sonra çöplükler doludur’ ifadelerini kullandı. Oysaki yerli otomobiller elektrikli olarak üretilmesi planlanıyor. Her konuda yaptığı ipe sapa gelmez açıklamalarla gündem oluşturmaya çalışan Sayın Pekşen bu konuda da kendinden beklenen performansı sergileyerek komik duruma düşmüştür. Hükümeti yerli otomobil üzerinden eleştirmek isterken, attığı tweet ile rezil olmuştur. CHP bu işlerler uğraşa dursun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kayıtsız kalmayan, hatta birbirleri ile yarışan köklü firmalarımız bunun altından kolaylıkla kalkacak ve ülkemize yakışan, yerli ve milli otomobilleri kısa sürede vatandaşımızın kullanıma sunacaklardır” dedi.
İHA
 
Editör: TE Bilisim