İşte hileli ürünler listesi ve zehir saçan o firmalar…

Böylece şimdiye kadar yapılan bütün duyurular sonucunda 2012'den bu yana 1517 firmaya ait 3301 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunuldu. Denetimler sonucunda firmaların ürünlerinde birçok hileye başvurduğu ortaya çıktı. İçecek firmalarında ve çikolata markalarında sildenafil gibi zararlı maddelere rastlandı. 

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, sağlıklı gıdalar istenilen şekilde üretilene kadar denetimlerin süreceğini belirterek, "Bu gece itibarıyla Bakanlığımızın sitesinden 74 firmayı da ifşa ederek tam 99 ürünle ilgili ifşalarımıza devam ediyoruz." dedi. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı taklit, tağşiş ve hileli ürünler listesi ve zehir saçan o firmalar…

"Bütün çabamız ve mücadelemiz Türkiye'de dört dörtlük, 7'den 77'ye herkesin yiyebileceği sağlıklı gıdalar. Tam anlamıyla istediğimiz şekilde üretilene kadar bu çabamız da devam edecek. Bunu herkes buradan böyle bilsin. Pazartesi günü ayrıca tüm ülkede yine bir denetim seferberliğine başlıyoruz, Ürün bazlı denetim seferberliğine. 6 gün devam edecek bu denetim seferberliğine tüm ülkede pazartesi itibarıyla başlıyoruz." diye konuştu.

Geçtiğimiz ay Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan hileli gıdalar listesinin ardından Bakanlık, 2020 yılında yaptığı ikinci denetimlere bağlı olarak da 74 firmaya ait 99 parti üründe taklit ve tağşiş yapıldığını tespit etti. Böylece, ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012'den bu yana 1486 firmaya ait 3 bin 301 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunuldu. Bakanlık tarafından bu yıla ilişkin de titiz bir çalışma yapılırken sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı ve hileli ürünler listesi yayınlandı.

 
Editör: TE Bilisim