İstanbul ve Londra merkezli şirkete ait M/V Mozart isimli konteyner gemisine yapılan korsan saldırısının detayları ortaya çıktı. 

Saldırıda19 kişilik mürettebattan 15’i kaçırılırken, 1 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi ise gemide bırakıldı. Korsanların yarım saat boyunca hızı 22 knot olan gemiyi, 26-27 knot hızla kullandıkları botlarıyla yarım saat kovaladıkları öğrenildi. 12 mm’lik saca sahip kapıları 7 saat boyunca balyozla kırmaya çalıştıları ortaya çıktı.

Liberya bandıralı İstanbul ve Londra merkezli şirkete ait M/V Mozart isimli konteyner gemisi Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğradı. Lagos'a yaklaşık 180 mil açıkta seyreden ve 19 mürettebata sahip Türk gemisine yönelik saldırıda bir kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi kaçırıldı ve 3 kişi ise gemide bırakıldı. Gemi, 3 personelle Gabon'un Port-Gentil Limanı'na demirlendi. Kaçırılan 15 denizciyle ilgili çalışmalar devam ederken, korsanların 15 personelin bırakılması için 5 Milyon Dolar fidye istedikleri öne sürüldü. İşte detaylar...

KORSANLAR GEMİYİ YARIM SAAT KOVALADI

Korsanların gemiye çıkmadan önce geminin süratinin 22 knot olduğu, korsanların botlarının ise 26-27 knot süratinde olduğu öğrenildi. Korsanların yarım saat boyunca gemiyi kovaladıkları ve gemiye çıktıkları edinilen bilgiler arasında yer aldı. Dünya genelindeki korsan baskınlarının yüzde 95'i bu bölgede gerçekleşirken, korsanların Avrupa menşei olmayan gemileri hedef aldıkları öğrenildi.


İMKANLARI SEFERBER ETTİK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Gemimiz saat 11:00'de Gabon'un Gentil Limanı'na demirlemiştir. Olayda hayatını kaybeden Azerbaycanlı denizcimize Allah'tan rahmet diliyorum. 15 denizcimizin salimen Türkiye'ye dönmesi için tüm imkanlarımız seferber edilmektedir” dedi. 

Editör: TE Bilisim