Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 4 gün geçirdik. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, telefonla arayarak, ‘Bahattin, Suriye’deki Barış Pınarı Harekatında görev yapan kahramanlarımıza su götüreceğim. Gelir misin’ deyince hiç tereddüt etmeden eve giderek çantamı hazırladım ve Özer’in TIR Garajında buluştuk. Salı akşamı 19.30’da Trabzon’dan yola çıktık. TIR’ın dorsesi komple Barış Pınarı harekatındaki şehitlerimizin fotoğrafı ve 150 metrekarelik Türk Bayrağı ile kaplandı. Erzurum’daki bir su fabrikasından kahramanlarımıza gitmek üzere 26 ton su aldık. Yol güzergahında Çat, Karlıova, Bingöl, Abalı ve Lice’yi aşarak Diyarbakır’a ulaştık. Diyarbakır giriş noktasında görev yapan kahramanlarla sabah kahvaltısı yaptık. Ardından kente girdik ve bir süre kentte gezdik. Tarihi ile çok harika bir uyumu vardı.

 
Diyarbakır Annelerine Trabzon’dan Selam

Diyarbakır’a gitmişken, HDP il binası önünde oturan annelere uğramadan da olmazdı. Anneleri ziyaret ettik, anneler ve babalarla bir süre sohbet ettik. Ziyaretimiz esnasında çocukları Bosna Hersek soykırımda katledilen Srebrenitsa anneleri, Diyarbakır annelerinin HDP önünde başlattığı oturma eylemine destek ziyaretinde bulundu. Bir süre Boşnak annelerle de sohbet ettik. Bosna-Hersek'in Srebrenitsa şehrinde 11 Temmuz 1995'teki soykırımda çocukları şehit edilen annelerin kurduğu Srebrenitsa Anneleri Derneği yetkilileri, Diyarbakır annelerinin her zaman yanlarında olacaklarını ifade ederek, haklı davalarında her türlü desteği vereceklerini söylediler.

 
Bir Tarafta Operasyon Diğer Tarafta Günlük İşler
 
Diyarbakır’dan sonra yolculuğumuz, Şanlıurfa ile devam etti. Şanlıurfa’dan direk otobana girip Gaziantep üzeri gitmek yerine rotamızı Akçakale İlçesine çevirdik. Yolumuzu yaklaşık 200 kilometre uzatarak Akçakale ilçesinde Suriye sınırını takip ederek, Suruç İlçesi ve Gaziantep’in Nizip İlçe güzergahını takip ederek gece saatlerinde sınır noktası Kilis’in Elbeyli İlçesine ulaştık. Suriye sınırında bir tarafta çatışmalar devam ederken, diğer taraftan da sınırdaki vatandaşlar işlerine devam ediyordu. Günlük işlerini yapan vatandaşlar, tarlalarda işlerini yaparken bir kısmı da hayvanları ile uğraşıyordu. Kısacası, 500 metre ilerlerinde olan savaş kendilerini fazla etkilemiyordu. Silah sesleri ve topların patlamaların yanında rütin hayatlarına devam ediyorlardı. Geceyi Elbeyli’de geçirdik ve ertesi gün öğlen saatlerinde kahraman askerlerimizin nezaretinde sınırdan geçerek, askerlerimizin sularını üs bölgeye teslim ederek dönüşe geçtik. Dönüş güzergahımızı değiştirerek, Gaziantep-Kahramanmaraş üzeri Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesinden takip edip, Sivas’ın Zara ve Gölova İlçe güzergahını izleyerek Gümüşhane’nin Şiran ilçesine geldik. Oradan da Zigana Dağından Trabzon’a ulaştık.

 
Çılgın Türk Sınır Dışında
 
Uluslararası Nakliyeciler Derneği Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi ve Özer Nakliyat Patronu Abdullah Özer, ortağı Aydın Ateş ile aldığı kararla Suriye’nin El Rai Çobanbey, bölgesinde görev yapan askerlere su götürdü. Erzurum’daki bir su fabrikasından alınan sular, hiçbir nakliye ücreti alınmadan Özer Nakliyat’a ait TIR’la Suriye’ye ulaştırıldı. Abdullah Özer, yola çıkmadan önce, TIR’ın dorsesinin arkasına Barış Pınarı Harekatında şehit olan Ahmet Topçu, Abdülhamit Bilgen, Yunus Mermer ve Hacı Bebek’in fotoğraflarını asarak, ‘Bir ölür bin diriliriz’ yazdırdı. Aracın dorsesine de 150 metrekarelik Türk Bayrağı asan Özer, “Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Peygamber efendimize komşu eylesin” dedi.


Düğünde Terlediler
 
Trabzon’dan yola çıkarak düğüne gidiyoruz. Bayrağımızı arabamıza astık, şehitlerimizin anısını yaşatarak yola koyulduk. Barış Pınarı harekatında görev yapan kahramanlarımızın yanına gitmek üzere yola çıktık. Suyumuzu aldık, aracımıza yükledik. Kahramanlarımız operasyona giderken, ‘Biz düğüne gidiyoruz’ demişlerdi. Kahramanlarımız düğünde terlediler, su ihtiyaçları vardır. Biz de bolca su götürüyoruz. Bu vatan toprağı etrafında hiçbir hain barınamaz. Barınmalarına da kahramanlarımız izin vermiyor. İnşallah ülkemizin terör konusunda ki son operasyonu olacaktır. Dağda, taşta aranan hainler şimdi düz ovada kahraman Türk askerinin karşısında. O hainler orada avlanıyor. Kendi kazdıkları çukurlara gömüldüler.

 
Bir Ölür Bin Diriliriz
 
Güzel memleketimizde huzurumuzu bozmaya çalışan, dış güçlerin desteklediği tüm hainleri Allah’ın izniyle kahramanlarımız temizlediler, temizlemeye de devam ediyorlar. Kahramanlarımızın yaptığı son terör operasyonu olacaktır. Ben buna yürekten inanıyorum. Her gün doğan güneşin ülkemize daha huzurlu doğması için, ezanların bu vatan topraklarında susmaması için, bayrağımızın her daim topraklarımızın üstünde dalgalanması adına Barış Pınarı harekatında ve tüm operasyonlarda mücadele eden kahramanlarımıza selam olsun. Karadeniz Bölgesindeki vatandaşlarımızın da kahramanlarımıza selamı var. Bu uğurda şehit olan tüm kahramanlarımızı unutmamak adına araçlarımızın arkasında dünya yollarında dolaşıyoruz. Biz bir ölür bin diriliriz.

 
Hainlerin Hayali Kelebek Ölüsü Kadar
 
Bu vatan üzerinde hayal kuranlar, asla hayal kurmasın. Sizin hayaliniz ancak kelebek ömrü kadar olabilir. Kahramanlarımız dimdik ayakta, hainler piyasada yok. Nereye saklanırlarsa saklansınlar, kahramanlarımız fare gibi saklanan hainleri inlerinden çıkarıp yok edecektir. Kahramanlarımızın de Özgür Suriye Ordusu askerlerinde moralleri en üst seviyede. Hainleri dozer gibi süpürerek gidiyorlar. Kaçan kurtuluyor. Kaçamayan leş oluyor. Afrin’de yazılan kahramanlık öyküsü ve başarı gibi Barış Pınarı harekatı da başarı ile sonuçlandı. Hz. Muhammed’in Ordusu, militanları düz ovaya gömdüler.
BAHATTİN BAŞTÜRK
Editör: TE Bilisim