Yeni YÖK anlayışının büyük önem verdiği ‘Bölgesel Kalkınma ve Odaklı Misyon Farklılaşması’ projesi kapsamında Üniversitemizin ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ konulu başvurusu yapılan incelemeler sonucunda kabul edildi. Aralarında Artvin Çoruh Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi‘nin de bulunduğu ihtisaslaşmaya hak kazanan üniversiteler YÖK’te yapılan toplantıda kamuoyuna tanıtıldı.
 
YÖK’te yapılan toplantıya YÖK Yürütme Kurulu üyelerinin yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, proje komisyon üyeleri, proje kapsamında daha önce belirlenen 10 üniversitenin rektörleri, projeye yeni seçilen 5 üniversitenin rektörleri ile bulundukları ilin valileri ve sanayi ve ticaret odaları başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, 2015 yılında uygulamaya koydukları ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’nin Yeni YÖK anlayışının bir tezahürü olduğunu ifade ederek öneminden bahsetti.
 
Söz konusu projenin ‘birlikte çalışma, birlikte hareket etme’ projesi olduğunu vurgulayan YÖK Başkanı Prof. Dr. SARAÇ, bu çalışmaların sadece ekonomik faktörler üzerinden olmadığını, aynı zamanda hükümet politikaları, bölgesel ve yerel örgütler, kamunun sağladığı danışmanlık hizmetleri, bölgenin büyüme dinamiklerinin desteklenmesi, kamu finansal desteği gibi diğer birçok faktörün göz önüne alınarak yürütüldüğünü söyledi. Saraç, “"Üniversitelerin yerel düzeydeki yapacağı araştırmaları ve bunların sonuçlarını ilgili özel ve kamu sektörleriyle paylaşarak araştırma çıktılarının üretime dönüştürülmesi oldukça önemli bir husustur. Üniversiteler ve bölgesel kalkınma ajansları arasında kurulacak sağlık bir iletişim ağı sayesinde projenin beklenen gücü üst düzeye çıkacaktır. Henüz 4-5 yıllık bir proje olmasına rağmen birçok filizlenmeyi görmekteyiz ve projeden Türkiye'nin geleceği için umutluyuz."
 
“Üniversitemiz ile bir kez daha gurur duyduk”

Üniversitemizin ihtisaslaşması hakkındaki düşüncelerini aktaran Bartın Valisi Sinan Güner, Valilik olarak Bartın Üniversitesine geçmişte olduğu gibi gelecekte de her zaman destek olacaklarını ifade etti. Vali Güner, “Bugün Bartın Üniversitesi ile bir kez daha gurur duyduk. Bölgenin dinamiklerini göz önünde bulunduran ve çalışmalarını buna göre yürüten üniversitemiz önemli bir gelişme kaydederek ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ alanında ihtisaslaşmaya hak kazandı. Bölgemizin ve ülkemizin en önemli ticari hamleleri arasında yer alan ‘Filyos Limanı ve Endüstrisi Bölgesi Projesi’ üzerine çalışmalarını yoğunlaştıracak Üniversitemiz, ulusal ve uluslararası alanda kendinden söz ettirirken aynı zamanda ülke ekonomimize de büyük katkı sağlayacaktır. Ben buradan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun’u kutluyor, bu önemli gelişmenin bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim