"Gelişimi, insanlığın modernleşmesiyle paralellik arzeden, hatta bir anlamda buna öncülük eden mesleklerin başında gazetecilik gelmektedir. 

Demokrasi için ne kadar bedel ödenmişse, gazetecilik için de o kadar bedel ödenmiştir. Basın ne kadar gelişmişse, demokrasiler de o kadar gelişmiştir. Ve basın ne kadar özgürleşebilmişse, toplumlar da o kadar özgürleşebilmiştir. 

Türk Gazeteciliği, bu anlamda çok ciddi sınavlardan geçmiş, zaman zaman darbeleri meşrulaştırma aracı, zaman zaman da doğrudan postmodern darbe süreçlerinin ortağı haline getirilmek istenmiştir. 

Toplumun hem gözü kulağı, hem de sesi olan; haber alma hürriyetimizin sağlanmasında zor şartlar altında özveriyle görev yapan Türk Basını, bütün bu süreçlerden gerekli dersi çıkardığını, 15 Temmuz’da millet iradesi yanında sergilediği tutumla göstermiş, darbe girişiminin akamete uğratılmasında hayati bir görev üstlenmiştir.

Bu vesileyle, tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevi başında hayatını kaybedenler gazetecilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilisim