Bir süredir kanser tedavisi gören ünlü gazeteci Bekir Coşkun, akşam 20.30 sularında rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Bekir Coşkun'un Ankara Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirdiği öğrenildi.
75 yaşındaki gazeteci Bekir Coşkun, akciğer kanseri sebebiyle uzun süredir tedavi görüyordu.

Ankara Şehir Hastanesi Başhekimliğinden Bekir Coşkun'un vefatına ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadeye yer verildi:

"Ülkemiz basın camiasının kıymetli mensuplarından Sayın Bekir Coşkun, akşam saatlerinde aspirasyon ve buna bağlı solunum durması sebebiyle Ankara Şehir Hastanesi Acil Servisi'ne getirilmiştir. Nöbetçi uzman ekibin yoğun müdahalesine rağmen hayati fonksiyonları geri dönmeyen Sayın Bekir Coşkun hayatını kaybetmiştir. Kıymetli ailesine ve basın camiasına başsağlığı dileriz."
 
Kılıçdaroğlu'ndan taziye mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşamını yitiren Bekir Coşkun'a Allah'tan rahmet diledi.

Kılıçdaroğlu, yayımladığı mesajda, Türkiye'nin basın camiasının duayen isimlerinden Coşkun'u kaybettiğini belirtti.

Bekir Coşkun'a Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere sevenlerine ve Türk halkına başsağlığı dileyen Kemal Kılıçdaroğlu, Coşkun'un hayatını adadığı gazetecilik mesleğini, ömrünün sonuna kadar ilkelerine bağlı kalarak sürdürdüğünü ifade etti.

Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Kalemini satmadı, eğilip, bükülmedi. Onu hep bu dik duruşuyla hatırlayacağız. Bekir Coşkun, gazeteci ve sanatçı kimliğinin yanı sıra aynı zamanda bir hayvan hakları savunucusuydu. 4 Ekim 2020 tarihli son yazısını da onlara ayırmıştı. Ama belki de bize vedası, 30 Eylül 2020 tarihli köşe yazısında saklıydı. O gün, 'Yazı bilmem. Yazarım yazı bilmem. Bu yaz böyle geçti. Gelecek yazı bilmem…' demişti. Gazetecilik mesleğine, demokrasimize kattıkların için binlerce kez teşekkürler. Seni hiç unutmayacağız Sevgili Bekir Coşkun."

Bekir Coşkun kaç yaşındaydı nereli?

1945 yılında Şanlıurfa'da, memur bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Bekir Coşkun, ilk, orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa'da tamamladı. Ankara’da Yüksek Gazetecilik Okulu’ndan mezun olan Bekir Coşkun 1974’te foto muhabiri olarak işe başladı. Daha sonra polis muhabirliği, parlamento muhabirliği yaptı. 1978’de Günaydın gazetesine geçen Bekir Coşkun'un köşesinin adı Dokuzuncu Köy’dü. 1987’de Sabah gazetesinde Onuncu Köy başlıklı köşesini yazmaya başlayan Bekir Coşkun,  1993'te Hürriyet gazetesinde geçti.

9 Eylül 2009 tarihinde Hürriyet gazetesinden ayrılan Bekir Coşkun, 25 Eylül 2009 tarihinde Habertürk gazetesinde köşe yazarlığına başladı. Bekir Coşkun, 3 Kasım 2010 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde Onuncu Köy köşesini yazdı, 14 Mart 2013 tarihinden beri de Sözcü gazetesi kadrosunda yer alıyordu. 

Olay olan göbeğini kaşıyan adam yazısı

Bekir Coşkun, 3 Mayıs 2007 tarihindeki "Göbeğini Kaşıyan Adam" yazısından ötürü pek çok yazar tarafından demokrasi karşıtı olmakla eleştirilmişti. 
Bekir Coşkun, başlığı "O benim 'cumhurbaşkanım' olmayacak" başlıklı köşe yazısıyla da Abdullah Gül'ün şeriat yanlısı biri olduğunu iddia etmişti. Coşkun'un bu yazısı da büyük tepki almıştı. 

Editör: TE Bilisim