Yurt geneli sıcak havalar etkisini gösterirken bazı illerimizde kuvvetli sağanak yağış hakim oluyor. Yarın için Meteoroloji tarafından gelen hava durumu değerlendirmelerine göre; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de sağanak yağış beklendiği duyurularak, vatandaşlar sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı. İşte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika hava durumu tahminleri…
 
Meteoroloji'den gelen hava durumu raporuna göre bazı illerimize kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz ve birçok ilimizde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Öte yandan yağışların kuvvetli olması sebebiyle vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu ve il il sıcaklık tahminleri!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan hava durumu tahminlerinde göre; yarın için Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu kıyı kesimleri ile Giresun'un doğu, Trabzon'un batısı ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel çaplı dolu yağışı olacağı bildirildi. Yağışların kuvvetli olması beklenirken vatandaşların da tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

İŞTE İL İL HAVA DURUMU RAPORU!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları (Sinop hariç), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Tokat ve Ordu çevreleri ile bu akşam ilk saatlerde Afyonkarahisar ve Ankara çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı kesimleri ile Giresun'un doğu, Trabzon'un batısı ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²), Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon'un doğu ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m²) olması bekleniyor.
 
UYARILAR KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı kesimleri ile Giresun'un doğu, Trabzon'un batısı ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon'un doğu ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TRABZON 23°C, 30°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı ilçelerinde kuvvetli, doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.
 
Editör: TE Bilisim