Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Erol Ürküt ve diğer kurul üyeleri katıldı.
 
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Gökhan Marakçı, görevli psikologlar ve Siirt İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından il genelinde çocukların korunması ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında sunum yapıldı.
 
Kurula hitaben konuşma yapan Vali Ali Fuat Atik, Valilik bünyesinde oluşturulan izleme kurullarının sahada yapılan çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
Çocuk İzleme Merkezi Kuruluyor
 
Çocuk İzleme Merkezi (CİM)’in İl sağlık Müdürlüğü koordinesinde, Devlet Hastanesi bünyesinde kurulacağını belirten Vali Atik, Çocuk İzleme Merkezi’nin ihaleye çıktığını, kısa bir süre içerisinde Merkezi faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.
 
Çocuk istismarını önleme amacıyla toplumsal bilincin artırılması gerektiğine vurgu yapan Vali Atik, internet üzerinden çocuklara yönelik bileşim suçları ile ciddi anlamda mücadele edilmesi, ayrıca ilimiz genelinde internet kafelerin sıkı sık denetlenmesi gerektiğini belirterek, ilgili kurum yetkililerine talimat verdi.
 
Eğitime çeşitli sebeplerle ara veren çocukların durumlarını da masaya yatıran Vali Atik, il genelinde okula devam etmeyen öğrencilerin listesini yetkili kurum amirlerinden istedi.
 
Vali Atik, ilgili kurum müdürlerine çocukların yeniden eğitimle buluşmaları için alanda çok geniş kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğini belirterek, bu konu da tüm imkânların seferber edileceğini sözlerine ekledi.
 
Yapılan sunumun ardından, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu çerçevesinde karşılaşılan sorunlar ve tedbir kararı uygulanan çocukların durumları görüşüldü.
 
Toplantıda, riski önleyici çalışmalar hakkında, İl Koordinasyon Kurulu üyelerince görüşler dile getirildi ve çözüm önerileri sunuldu.
 

Editör: TE Bilisim