Böylelikle, bugünün tadını çıkartmak isteyen bireylerin dışarıya çıkmadan önce yanıtını aradığı 'Bugün hava nasıl olacak?' sorusu da cevabına ulaştı. 

Meteoroloji tarafından açıklanan son dakika hava durumu raporlarında kuvvetli yağışlara dikkat çekilirken, bazı bölgelerimiz için zirai don uyarısında bulunuldu. Tahmin verilerinde İstanbul hava durumu detayı da açıklanırken, saatlik bilgi de paylaşıldı. 

Peki, bugün hava nasıl olacak? Haberimizin detaylarından 21 Nisan 2019 Pazar gününe ilişkin Meteoroloji'nin son hava tahmin raporlarını görüntüleyebilirsiniz.

Geçtiğimiz haftadan bu yana Batı bölgelerinde yağışlar etkisinin gösterirken, iç bölgelerde ise zirai don durumu yaşanıyor. Durum böyle olunca, milyonlarca vatandaş da Meteoroloji son dakika hava durumu bilgilerini yakından takip etmeye çalışıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, her zaman olduğu gibi bugüne ilişkin verileri de resmi internet sitesi üzerinden paylaştı. Kurum tarafından açıklanan hava tahmin raporlarında bazı illerimiz için kuvvetli yağış uyarısı yapılırken, oluşabilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalara dikkat çekildi. Ayrıca, bugüne ilişkin de zirai don uyarısı yapıldı. İlgili verilerde İstanbul hava durumu bilgisi de saatlik olarak yer aldı.

Bugün Hava Nasıl Olacak? 21 Nisan 2019 Pazar

Meteoroloji'nin açıkladığı son dakika hava durumu bilgisine haberimizin detaylarından ulaşabilir, detaylı raporları görüntüleyebilirsiniz.

İşte, bugüne ilişkin tahminler...

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişlik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege ile İç Anadolu'nun güney kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa), Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde(50-80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Şırnak, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON TEHLİKESİ: Tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu Bölgesi ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde hafif, yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. 

Yetkililerin ve çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları ve don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Güney Ege ile İç Anadolu'nun güney kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa), Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde(50-80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 

Editör: TE Bilisim