DARBELER DEVRİNİ MİLLET KAPATTI

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde '15 Temmuz ve Türkiye'nin Geleceği' konulu konferans düzenlendi. Konferansa Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, AK Parti Bölge Koordinatörü Haydar Revi ve çok sayıda kişi katıldı. Başdenetçi Malkoç, katıldığı konferansta açıklamalarda bulundu. Malkoç, “Anadolu coğrafyası dünyanın en değerli coğrafyasıdır. Üzerinde bulunduğumuz bu vatan toprağı dünyanın en stratejik, en önemli coğrafyasıdır.” dedi.

SÜREKLİ BİZİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞTILAR

 “Bizi rahat bırakmadılar, bazen dışarıdan, çoğu zamanda içerden çoğu zaman bizi sürekli olarak bizi karıştırmaya çalıştılar. Bazen sağcı -solcu bazen ilerici- gerici bazen dinci-laik bazen Kürt- Türk.” diyen Malkoç, şunları kaydetti: “Bütün bunların sebebi Türkiye’yi içerden zayıf bırakmak, güçsüz bırakmak. Dünyayı 600 yıl yöneten bu milleti acz içinde bırakmak. 1960 yılında TSK’nın içerisinden çıkan bir grup eşkıya hukuk tanımaz, ahlak tanımaz, insan hakkı bilmez bir grup dönemin başbakanını silah zoruyla indirip rahmetli Menderes ve 2 arkadaşını şehit ettiler. İşte 1960 yılından sonra başlayan darbe süreçleri her 10 senede bir tekrarlandı. 1971 Muhtırasından sonra 10 yıl geçti Genel Kurmay Başkanı Kenan Evren, yönetime silah zoruyla el koydu, TBMM’yi feshetti, bütün partileri kapattı.  Millet azıcık daha toparlanırken bu sefer 28 Şubat Darbesi ile karşılaştı. Silah zoruyla meşru hükümeti devirmeye kalktılar. 28 Şubat döneminde milletvekiliydim ve Rahmetli Erbakan Hocanın yanındaydım ve baştan sona kadar o mücadelenin tam ortasındaydım. 15 Temmuz zamanında yine Sayın Cumhurbaşkanımızın başdanışmanı olarak görev yapıyordum. 2 darbeyi bizzat bu devletin en üst düzey yöneticilerinin yanında yaşadım ve onlarla birlikte göğüslemeye çalıştık. 28 Şubat’ta silah zoruyla iktidarı indirmeye çalıştılar, tank yürüttüler, birçok komutan gerekirse bir milyon kişi ölecek dedi. Böyle bir şey olur mu? Her darbeden, darbe teşebbüsünden sonra bu aziz millet önüne sandık geldiğinde gereğini yapıyor.”

“BUNUN ÖLÇÜSÜNÜ SEN Mİ KOYACAKSIN”

Malkoç, konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “2007 seçimlerinde Sayın Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanlığı süresi doldu. Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. O zaman parlamento seçiyor, AK Parti’nin de seçecek gücü var; kıyamet koptu. Bir grup çıktı bizim istadeğimiz vasıflara sahip Cumhurbaşkanı seçilmezse Cumhuriyet, laiklik elden gider. Seçim yapılacak o gece genel kurmayın sitesinden elektronik muhtıra yayımlandı. Herkes tedirgin, Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman genel başkan seçim yapılacak dedi. Seçim yapıldı, normali bu. Seçimin yapıldığı gün Anayasa Mahkemesine müracaat edildi. Anayasa Mahkemesi hemen toplandı, parlamentonun oylamasını iptal etti. Genel Kurmay Başkanı, sözde değil özde laik olacak. Vay be bunun ölçüsünü sen mi koyacaksın, sen işine bak. Muhtıranın cevabı da arkadan geldi; dendi ki herkes Anayasa’daki yerini bilsin.”

“ANLATMASI BİLE UTANÇ VERİCİ”

Başdenetçi Malkoç, konuşmasında “2010 yılında Anayasa değişikliği yapıldı, dedik ki rahatladı. Çok sinsice 40 yıldan beri örgütlendiler. Canavarlaşmaya başladılar. Adliye, mülkiye, harbiye, maliyeyi ele geçirmişler. Hepsi FETÖ’cü görünmüyor, kimi solcu, kimi Alevi, kimi Kemalist, kimi dinci. Bir bakıyorsun ki hepsi FETÖ’cü. 17-25 Aralık’ta  yargı ile FETÖ’nün yargıdaki insanları ile Emniyette ki insanları 17-25 Aralık’ı başlattılar. Çok masum yolsuzluğa karşı mücadele diye, çünkü halka böyle anlatacaklar. Başbakanda bir taraftan mücadele ediyor onlarla.  Zor günlerdi, meşakkatli günlerdi. Anlatması bile utanç verici. Demokrasiye sahip olan bir ülkede hukukun üstünlüğü olması gereken bir ülkede bunların olmaması gerekir.”   cümlelerine yer verdi.

“KENDİ GÜCÜMÜZLE AYAKTAYIZ”

Malkoç, “Burada bulunan arkadaşların her biri hangi kademede görevli olursa olsun hangi siyasi düşüncede olursa olsun çocuklarınızla vedalaşıp belediyenin önünde toplatmıştınız, o gece.  251 şehidimiz, 2 bin 650 yaralımız oldu. 1071’den beri biz bu toprakları vatan bildik. Kendi alın terimizle kendi gücümüzle ayaktayız. “ ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ MEYDANLARA DAVET ETTİ”

Malkoç, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milleti meydanlara davet ettiğine vurgu yaptı. Malkoç, “O Gece Sayın Cumhurbaşkanımız ferasetsi ile dirayetiyle olayları yöneterek Türk Milletinin çocuklarının geleceğine sahip çıkmak için anayasaya, hukuka ve demokrasiye sahip çıkmak için bütün şehirlerde alanlara davet etti. Türk Milleti, Malazgirt’te, İstanbul’un Fethinde olduğu gibi, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi kahramanlığını bir defa daha gösterdi.” İfadelerini kullandı.

“BÜTÜN ŞEHİR MEYDANA AKTI”

Trabzon’a vurgu yapan Malkoç, “Ben Trabzon’daki arkadaşlarla görüştüğümde dediler ki bütün şehir meydana akıyor. Türk Milleti, Malazgirt’te, İstanbul’un Fethinde olduğu gibi, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi kahramanlığını bir defa daha gösterdi. Böyle bir millete mensup olmaktan gurur duyuyoruz. ”  diye konuştu.

Sonay Çaluk

Editör: TE Bilisim