1.607 kişi hastanelere başvurdu. Ekipler, Elazığ'ın Sürsürü Mahallesi'ndeki enkazdan 4, Mustafa Paşa Mahallesin'deki enkazdan 1 kişiyi çıkardı. Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki son vatandaş da enkaz altında çıkarılarak arama-kurtarma faaliyetleri tamamlandı. Sürsürü'de enkaz altındaki kişileri kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar toplam 38 kişi hayatını kaybetti, 1607 kişi hastanelere başvurdu, 45 kişi enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Depreme ilişkin son dakika gelişmeleri:

17:20 - Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e yükseldi.

15:30- Elazığ'ın Sürsürü Mahallesi'nde bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Sürsürü'den enkaz altındaki kişileri arama çalışmaları devam ediyor.

12:20 - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı. 

Bakan Soylu: Mustafa Paşa'da arama kurtarma faaliyet bitti, tarama faaliyeti başladı. Enkaz altında kalan 45 vatandaşın kurtarıldı. Artçı depremler devam ettikçe vatandaşımızın endişe duyması normaldir, bu konudaki ihtiyaçların giderilmesi de bizim temel görevimizdir. Bölgeye şu ana kadar 10 binin üzerinde çadır sevk ettik. 6 bin 455 çadırın da kurulumunu hem Malatya hem de Elazığ'da sağladık. Türkiye'den şöyle bir talebimiz var; AFAD yönlendirmeyi yapmadan kimse Malatya ve Elazığ'a kendi başına bir şey göndermesin. Elazığ'ın içerisinde, Pötürge, Sivrice, Doğanyol ve Maden'de hasarlı, az hasarlı bütün binalar, Bakanlığımız tarafından taranacaktır.

Bakan Koca: 35 kişi hayatını kaybetti, hastanelerimizde tedavileri devam eden yaralılarımızın sayısı 104'e kadar düştü.

Bakan Kurum: Acil yıkılması gereken 12 bina var, yıkım süreci başladı. Elazığ merkez ve Sivrice ilçesinde 31 yıkık, 249 ağır hasarlı, 56 orta hasarlı 349 da az hasarlı bina, Malatya’da 26 yıkık ve 29 metruk yapı, 733 de hasarlı bina, Diyarbakır'da ise toplamda 3 yıkık ve 252 hasarlı bina tespit ettik. Depremden etkilenen 58 yerel yönetimden 52'sindeki altyapı tesislerinde herhangi bir zarar söz konusu değildir.

12:05 - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 35'e yükseldiğini bildirdi.

11:40 - Elazığ, Mustafa Paşa Mahallesi'nde ekipler enkaz altından bir kişiyi daha çıkardı.

11:20 - Ekipler enkazdan 2 erkek ile 1 kadını çıkardı.

11:00-11:10 - Sürsürü Mahallesi'nde bir kişinin cansız bedeni çıkarıldı, bir kişiye daha ulaşıldı.

11:00 - Elazığ'ın Sürsürü Mahallesi'nde ekipler yeni sedye istedi, enkaz altında 2 kişiye ulaşıldı.

 
Editör: TE Bilisim