İçişleri Bakan Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile Elazığ Valiliği'ndeki kriz merkezinde düzenlenen toplantı öncesi, bölgede yürütülen çalışmalarla ilgili brifing aldı.

Brifingde, çalışmaların yanı sıra görevli ekip sayıları hakkında bilgiler aktarıldı.

Soylu, burada yaptığı açıklamada, depremde 35'i Elazığ'da, 4'ü Malatya Doğanyol'da 39 kişinin yaşamını yitirdiğini, depremin ardından başlayan arama kurtarma çalışmaları sonrasında 45 kişinin enkaz altından sağ çıkarıldığını belirtti.
Hayatını kaybeden 39 kişiden ikisinin ölüm nedeninin kalp krizi olduğunu ifade eden Soylu, 948 artçı depremden 21'inin 4 ve üzeri, 2'sinin de 5,1 ve 5,4 büyüklüğünde yaşandığını dile getirdi.

Depremin ardından iletişim, ulaşım, enerji ve altyapıda herhangi bir aksaklık görülmediğini aktaran Soylu, Elazığ ve Malatya havalimanında da bir problemin söz konusu olmadığını vurguladı.

Elazığ Şehir Hastanesi ile üniversite hastanesi ve Malatya'daki hastanelerin hizmetlerini eksiksiz yerine getirdiğini ifade eden Soylu, gerekli araçların, malzemelerin ve arama kurtarma ekiplerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kargo uçakları ile bölgeye geldiğini söyledi.

Soylu, Elazığ'da 45 barınma alanı belirlendiğini, Doğanyol ve Pütürge'de de barınma alanları bulunduğunu belirterek, buralarda yemek ve iaşe ihtiyacının karşılandığını bildirdi.

Köylerdeki hasarlarla ilgili taleplerin toplandığını, buralara çadırların götürüldüğünü, erzak ve kuru gıda yardımlarının yapıldığını anlatan Soylu, "Şu ana kadar bölgeye toplam 24 bin 402 çadır sevk edildi ve 400 genel maksatlı çadır sevk edildi. 26 bin 501 yatak sevk edildi, 62 bin 963 battaniye, 20 bin de Uşak Valiliğimiz tarafından battaniye sevk edildi. Yaklaşık 4 bin civarında uyku seti, elektrikli ısıtıcı ve 40 bin gıda kolisi geldi. Bu kolilerin tamamını vatandaşlarımıza dün sabah itibarıyla dağıtmaya başladık." diye konuştu.

 
Editör: TE Bilisim