Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonun düzenlediği proje kapsamında İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkileri Müdürlüğünün desteklediği  ‘Erenler Çanakkale’de Buluşuyor ’ Projesinin beşinci etabı  Diyarbakır’da gerçekleşti. Programa Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Dr. Bilal Okudan, konuşmacı olarak katıldı.

“ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIZ”

Programda açıklamalarda bulunan Okudan şunları söyledi: “Çanakkale’de bütün tarihe damga vurmuş kahramanlık destanı yazılmış topraklarındaki kahramanların destansı kahramanlıklarını gençlerimize anlatıyoruz.  Bu programların asıl amacının milli ve yerli bir nesil yetiştirmenin amacını güden Selahattin Eyyübü’nin torunları ile Fatih Sultan Mehmethan’ın torunlarının kardeş olduklarını tıpkı Yasin Börü ve Eren Bülbül gibi o Çanakkale ruhunu diri tutacak özlenen, beklenen lider bir gençlik için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Vatanı, dinini, tarihini, bayrağını ve başarıyı ilimde ve bilimde arzulayan bir gençliğin ortaya çıkması için elimizden ne geliyorsa bunu yapacağız.’

“KÖKÜ MAZİDE GELECEĞİ ATİDE BİR GENÇLİK”

Türkiye  Gençlik Kulüpleri konfederasyonu ve ona bağlı Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hakan Usta ise şu sözlerin altını çizdi: ‘Seyyid Onbaşıları, Yahya Çavuşları, Binbaşı Lütfüleri, Eren Bülbüllerin, Yasin Börülerin, Feti Sekinlerin adlarını saymakla bitiremeyeceğimiz binlerce şehitlerimizin şehadetlerini Rabbim kabul buyursun. Onlar hangi niyetlerle yardan serden geçip cennet vatanımızı düşmana kaptırmadılarsa bizde o niyet ve dava ile onların uğruna canlarını feda ettiği İman Kur’an ve Sünnet üzere yaşamaya Cenabı Hak cümlemizi muvaffak buyursun. Rabbim bizi ve neslimizi Ceddimiz Osmanlıya benzetsin. Bizler gelecek nesiller için çalışıyoruz, bütün gayemiz bunun içindir, kökü mazide geleceği Atide bir gençlik. Diyarbakır ilimizde bizlere göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı da Genç Çağ Başkanı Sercan Öğe Yıldırım’a  ayrıca teşekkür ederiz. Bu  tarihi projenin gerçekleşmesinde katkı sağlayan bütün kamu kurum ve  kuruluşlarına ayrıca teşekkür ediyoruz , hepsinden Allah razı olsun.”

Editör: TE Bilisim