İYİ Parti Teşkilat Başkanı Ankara Milletvekili Koray Aydın, “Koronavirüs salgınından etkilenen bütün ülkeler sağlık, idari, ekonomik ve birçok alanda ardı ardına tedbir ve destek paketlerini yürürlüğe koymaktadırlar. İYİ Parti olarak küresel Koronavirüs salgınıyla mücadele için alınacak kararlarda devletin ve hükümetin yanında olduğumuzu en başından ifade etmiştik, halen aynı tavrımızı sürdürüyoruz. TBMM’de ve ülke sathında yapıcı muhalefet anlayışımızı sürdürürken, alınan ve alınacak kararlarla ilgili görüşlerimizi iktidar ve kamuoyu ile paylaşmayı da önemli bir sorumluluk ve vazife olarak görüyoruz.

Üzülerek ifade edelim ki iktidarın aldığı ekonomik tedbirler, salgının bilhassa ekonomik yönden ağır bir biçimde etkilediği kitlelerin beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaktır.

İktidarın ekonomik destek paketinde, erteleme vardır, öteleme vardır, ancak doğrudan destek yoktur. Önceden beri yardım alan kayıtlı ihtiyaç sahiplerine yapılacak yardımlar ile en az emekli aylığının bin 500 liraya çıkarılması dışında neredeyse somut bir destek yok gibidir.

Salgında Görevli Olan Herkese Ek Ödeme Yapılmalı

Sayın Sağlık Bakanı’nın açıkladığı ek ödemelerin tavandan yapılacağı müjdesi, sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğu gerçeğinden hareketle, doktorundan, hemşiresine, memuruna ve temizlik görevlisine kadar bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesi şarttır. Ayrıca Koronavirüs salgını nedeniyle gece-gündüz, yağmur-çamur ve soğuk-sıcak demeden fedakârca görev yapan polislerimize, jandarmalarımıza, zabıtalarımız, temizlik ve güvenlik görevlilerimize de emeklerinin karşılığı verilmeli, salgında aktif olarak çalışan tüm görevlilere ek ödeme yapılmalıdır. Ertelemek ve ötelemek adı üzerinde sorunları sadece ertelemeye ve ötelemeye yarar, kesinlikle çözmez. Elektrik, su, doğalgaz, vergi, sigorta borçları, kredi borçları ertelenmiş olsa da; krizden etkilenme durumlarına göre tüm toplum kesimlerine doğrudan ve kalıcı destekler vermek şarttır. Koronavirüs salgını pansuman tedbirlerle atlatılma hatasına düşülürse, salgının ardından ortaya çıkacak ağır ekonomik krizin ve hatta ekonomik buhranın altından ülke olarak kalkmamız çok zor olacaktır” dedi.
 
Editör: TE Bilisim