ABD'nin ekonomik savaşına karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başlattığı seferberlik kapsamında ekonomi yönetiminin açıklamaları, ilgili kurumların peş peşe attığı adımlar, iş dünyasının kararlı duruşu ve vatandaşın dövizlerini ve altınlarını bozdurarak TL'ye geçmesi sonrası 7 lira seviyelerinden hafta başı düşüşe geçerek önceki gün 6 liranın altına kadar sarkan dolar dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Katar Emiri Al Sani'nin Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yatırım kararı sonrası 5,85 seviyelerine kadar gerilemişti.

5,69'a kadar geriledi

Dolarda yaşanan hızlı düşüş bu sabah da sürdü. Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın saat 16:00'da 4 bine yakın yabancı yatırımcı ile yapacağı toplantı öncesinde dolar 5,69 seviyelerine kadar indi.
Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 6,0690 lira, avronun satış fiyatı ise 6,8710 lira olmuştu.

Altın da düşüşte

Altının gram fiyatı da güne düşüşle başlamasının ardından 218,1 lira seviyelerinde dengelendi. Dün dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kayıplarının etkisiyle negatif bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 8,7 azalışla 223,0 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, düşüş eğilimini bugüne de taşıyarak saat 09.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 2,2 değer kaybıyla 218,1 liradan işlem görüyor.

Güne yüzde 1 artışla başladı

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Ağustos sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 1 artışla 115.000 seviyesinde işlem görüyor.

Petrolde 4 ayın en düşük seviyesi

Brent petrolün varili, ABD haftalık stok verilerinin açıklanmasının ardından uluslararası piyasalarda 71,07 dolardan işlem görüyor.


 
Editör: TE Bilisim