Trabzon Lisesi ile Cumhuriyet Ortaokulu’nun hemen önünde bulunan tarihi binayı kodlama atölyesi olarak sıfırdan inşa ettiren ve bütün harcamalarını karşılayan Naci Orhan hem eğitime güzel bir katkı yaptı hem de İlkokul ve Ortaokul çağındaki çocukların bugünden kodlama ile birlikte yeni buluşlara yönlendirilmesine büyük katkı sağladı. Naci Orhan’ı tebrik ediyor ve böyle bir eseri Trabzon’a yaptığı için kutluyoruz.
 
Kamil Han’ın Mektubu
 
Araklılı Kamil Han Rize Kalkandere L Tipi cezaevinden yazmış. Zaman, zaman bizi övmüş ve zaman, zaman da dokundurmuş! Başına gelen bir hadiseden dolayı birkaç yıldır cezaevinde ve yakında özgürlüğüne kavuşacak.

Kamil Han yazdığı mektubunda TAKA Gazetesini her gün okuduğunu söylüyor. Ekrem İmamoğlu’nu takip ettiğini ve Türkiye’nin Tayyip Erdoğan’dan sonra yeni bir lider kazandığına vurgu yapıyor.
 
Düzenli Oğlunu Evlendiriyor
 
Trabzon Fatih Devlet Hastanesi’nin müdür yardımcılarından Şuayp Düzenli oğlunu evlendiriyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hazine Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak çalışan Zafer Düzenli ile Senem Doğan’ın düğün merasimi 13 Nisan 2019 Cumartesi günü saat 16.00 ile 19.00 arasında Trabzon Alyans düğün salonunda yapılacak. Tebrik ediyor ve hayırlara vesile olsun diyoruz.
 
Gayret Göstereceğiz
 
Bir dizi temaslarda bulunmak için ilimize gelen Romanya Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopanda Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti. Valilik Şeref Defterini imzalayan Büyükelçi Şopanda, Vali Ustaoğlu ile makamında bir süre görüştü. Kendilerini kadim şehir Trabzon’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Vali Ustaoğlu, “Tarihi İpekyolu güzergâhı üzerinde bulunan Trabzon; tarih, kültür ve medeniyet şehridir.

Bugün de ilimizin bu önemli misyonunu sürdürmek için yoğun bir şekilde ticari faaliyetlere devam etmekteyiz. Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkiler her geçen gün gelişme kaydediyor. Trabzon olarak da bu ilişkilerin daha da geliştirilmesi için gayret göstereceğiz” dedi.

Romanya Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopanda ise; Trabzon’da bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye ve Romanya arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için belirli aralıklar ziyaretler yapmaktayız. Trabzon’da özellikle kültürel ve eğitim alanlarında bazı ziyaretler yapacağız. Trabzon’da çok başarılı bir fahri konsolosluğumuz var. Ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde konsoloslukların rolü önemli. Bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Kaldığı Yerden Devam Ediyor
 
Çarşıbaşı Serpil Köyü Muhtarı Uğur Usta 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde yeniden muhtarlığa seçildi. Muhtar Usta hizmete kaldıkları yerden devam ettiklerini söyledi.

Usta: “Vatandaşımız tekrar görevi bize verdi. Hepsine minnettarız, vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Hizmete devam diyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız mahallemi için” dedi.
 
Osman Beşel’in Acı Günü
 
Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’in ağabeyi Ahmet Beşel (68) yaşamını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine anjiyo için başvuran Ahmet Beşel, anjiyo sırasında fenalaşarak yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Yoğun Bakım ünitesinde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayata veda eden Beşel, üç çocuk babasıydı. Beşel’in cenazesinin bugün ikindi namazına müteakiben kılınacak olan cenaze namazının ardından Tonya Hoşarlı Mahallesi’nde toprağa verilecek.
 
Çapoğlu Başkan Yardımcısı Oldu
 
2002 ve 2010 arası Ak Parti’den İl Genel Meclis Üyeliği yapan Ahmet Çapoğlu 2002 de Ak Parti’nin Of İlçe Kurucu Üyesi olup iş ve siyaset de sevilen kişiliğiyle tanılıyor.

1962 doğumlu olan Çapoğlu evli ve 4 çocuk babası.  31 Mart seçimlerinde Of Belediyesi Meclisi üyesi seçilen Çapoğlu  Of Belediye Başkan Yardımcılığına atandı. Kendisine başarılar dileriz.
 
 “Ülkemizin köklü kurumu”
 
MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 174. Yılı ile ilgili açıklama yaptı. Kaan: “Polis Teşkilatımız,  174 yıl boyunca, toplumun huzuru ve refahını, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için var gücüyle çalışan eğitimli personeli ve başarılarla dolu mazisiyle ülkemizin köklü kurumlarından birisidir.  

Vatandaşlarımızın emniyeti için canla başla çalışarak Devletimizin ve Milletimizin göğsünü kabartan polisimiz,  kendisine verilen görevi, içerisinde bulunduğu zorlu şartlara rağmen asla sekteye uğratmadan yerine getirmektedir.  Tüm bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin her köşesinde bu onurlu görevi büyük bir özveri ile yerine getiren emniyet teşkilatımızın bu anlamlı gününü kutluyor, vatanı ve milleti uğruna canlarını vererek şehitlik mertebesine erişen polislerimize ve tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazileri ve emekliler ile halen görevlerini yapmakta olan polislerimize, aileleriyle birlikte sağlık, huzur ve başarılar dilerim” dedi.
 
Başkanlığa Türüt Seçildi
 
Rize İl Genel Meclis Başkanlığına Merkez İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Türüt seçildi.

2019 Yerel Yönetimler Seçimlerinin ardından bir araya Rize’nin yeni İl Genel Meclis Üyeleri, ilk toplantısını meclisin en yaşlı üyesi olan Ahmet Rıza Dereci başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı da katıldı. Geçici divanla yapılan toplantının ilk gündem maddesi gereğince Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. AK Parti grubu tarafından Meclis Başkan adayı gösterilen İbrahim Türüt, yapılan oylama sonucu toplantıya katılan 30 üyeden 26 üyenin oyunu alarak İl Genel Meclisi Başkanlığına seçildi. Meclis başkanlığı için başka aday çıkmazken Nizamettin Balcı’ya 3 oy, Ahmet Rıza Dereci’ye 1 oy çıktı. AK Parti grubu tarafından 1. ve 2. başkanvekilleri adayı gösterilen Rasim Çorbacı 27 oy, Talat Tüfekçi 27 oy alarak 1. ve 2. başkanvekili seçildi. Başkanvekilliği seçiminde Nizamettin Balcı’ya 3 oy, Başar Cumhur’a 2 oy çıktı.
Editör: TE Bilisim