TORUNLARIMIZA HARÇLIK VEREMEMENİN MAHCUBİYETİNİ YAŞIYORUZ

Saadet Partisi Ortahisar Sosyal İşler Başkanı Hami Güney, Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Burhan Bayraktar’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Burhan Bayraktar, ziyarette emeklilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Emeklilerin bir bayramı daha sıkıntılı geçirdiğini belirten Bayraktar, “Emeklilere verilen bayram ikramiyesinin alım gücü, 7 yılda 7 kat azaldı. İktidarın açıklamalarıyla ümitlenmiştik ama çıkan kararla hayal kırıklığına uğradık. Emekliler bayramı ağız tadıyla geçiremiyor. Torunlarına harçlık verememenin, hediye alamamanın mahcubiyetini yaşıyor” dedi.

“Emekliler şu anda ekonomik açıdan büyük bir zulüm yaşıyor” diyen Bayraktar, “Emeklinin tenceresi maalesef kaynamıyor. Emeklinin yaşam umudu azalmıştır. Emekliler maalesef zekatla, kumanya ile ayakta durmaktadır” diye konuştu.

TRABZON’DA 86 BİN EMEKLİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR

Trabzon’da 15 bin 187 emeklinin bulunduğuna dikkat çeken Burhan Bayraktar, “Trabzon gibi pahalı bir şehirde emeklilerin ayakta durabilmesi için, en düşük emekli maaşının 5 bin TL olması gerekiyor. Maalesef şehrimizde 86 bin kişi açlık sınırının altında yaşamını sürdürüyor. 45 bin kişi ise 2500 TL’nin altında maaş alıyor. Soruyorum size, bu emekliler nasıl geçinecek?” şeklinde konuştu.

GÜNEY: “ÜLKEYİ YÖNETENLER BOLLUK İÇİNDE YAŞARKEN EMEKLİLER SIKINTI ÇEKİYOR”

Saadet Partisi Ortahisar Sosyal İşler Başkanı Hami Güney de ziyarette partisinin emeklilere yönelik politikalarını anlattı.

Emeklilerin hayatlarının en güzel yıllarını ülkelerine hizmet ederek geçirdiğini belirten Güney, “Emeklilerimiz kalan ömürlerini rahat ve huzurlu bir şekilde yaşaması gerekirken, maalesef sıkıntı çekiyorlar. Onlara bu yaşamı reva görenler ise israftan geri durmuyor, yandaşlarına 3-5 maaş birden ödüyor. Kendileri bolluk bereket içinde yaşarken emeklilerimizin büyük kısmı, sayın Bayraktar’ın da belirttiği gibi, maalesef açlık sınırının altında yaşıyor. Ülkeyi yönetenler acilen akıllarını başına almalı, Anayasada belirtilen sosyal devlet ilkesinin gereğini yerine getirmelidir. Biz inanıyoruz ki, emeklilerimiz kendilerine reva görülen bu durumu unutmayacaklardır” şeklinde konuştu.  Bayraktar, ziyaret için Güney’e teşekkür ederken, Güney Saadet Partisi Ortahisar Sosyal İşler Başkanlığına teşekkür eden Bayraktar, siyaset kurumunun problemlerin çözümüne aktif katkı sağlaması gerektiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim