Soylu, burada terörle mücadeleye ilişkin çok net ifadeler kullandı. Soylu, "Onlara bu yıl tarihlerinin en ağır bedelini ödeteceğiz." dedi. 

Soylu'nun yemini de dikkat çekti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadeleye ilişkin yaptığı açıklamada şu çarpıcı ifadeleri kullandı: Kış bitiyor. Kafalarını teker teker çıkaracaklar. Onlara bu yıl tarihlerinin en ağır bedelini ödeteceğiz. Kim bu ülkenin gelişmesine engel olursa, kim esnafın dükkan açmasına engel olursa, kim öğrencilerimizin okula gitmesine engel olursa, onlara hadlerini bildirmek bizim namus borcumuzdur. Şehidimiz ve şuhedamıza borcumuzdur. Büyüklerimize borcumuzdur. Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: 

Bu 300'ün altına düşen rakamın kıymetini, neyi ifade ettiğini bu mücadelenin içindekiler de PKK'ya destek verenler de çok iyi bilmektedir. Türkiye'nin neyi başardığını, kime kafa tuttuğunu bize bu tezgahları kuranlar çok iyi bilmektedirler. Türkiye'nin terörle mücadelede kafası nettir, bakışı nettir, mücadelesi nettir. Biz terörü her yerde biirmeye kararlıyız. Kadim coğrafyanın huzur bulması, etrafındaki coğrafyaya kendi aklını nakşetmesi için kararlıyız.”
 

Editör: TE Bilisim