İran'da gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki deprem Van'da da hissedilmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Soylu yaptığı son dakika açıklamasında;

"İran'da gerçekleşen depremin Van'da da hissedildiğini ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın olduğunu belirtmem gerekiyor. Başkale bölgesinde 4 köyümüzü etkileyen depremden sonra yıkılan binalarımız oldu.

7 Vatandaşımız Hayatını Kaybetti

Şu ana kadar 7 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Enkaz Altında Kalanlar Var

Şu anda bakan yardımcılarımız bölgeye intikal ediyor. Valimiz de bölgede gerekli koordinasyonu sağlıyor. 5 yaralımız hastaneye sevk edildi. Enkaz altında kalanlar var" dedi.
Depremin bilgileri

Şoke eden sarsıntı İran'da sabah saat 08.53'te meydana geldi. AFAD 5.22 kilometre derinlikte gerçekleşen depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.8, derinliğini 8.4 olarak ilan etti.

Kerpiç Binalar Yıkıldı

Van'ın Başkale ilçesine bağlı sınırın sıfır noktasındaki Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler mahallerinde bazı kerpiç binalar ve ahırlar yıkıldı. Bazı evlerde de çatlaklar oluşurken, yaralıların olduğu öğrenildi. Bölgeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.
Editör: TE Bilisim