Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs uyarılarına vatandaşların aldırış etmediğini belirterek "Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığımız tedbirlerini artırmak durumunda." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

'MECBUREN ŞİMDİ TEKRAR İŞİ SIKMAK DURUMUNDAYIZ'

Her şeyden önce bu süreç başladığında sürekli uyarılarımız oldu, ikazlarımız oldu. Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Dikkat edilen dönemlerde veya illerimizde bu vaka sayılarının düştüğünü gördük fakat biz biraz gevşetince bu defa başta Ankara, İstanbul olmak üzere vakaların yükselmeye başladığını gördük. 64, 65'e kadar ölüm sayıları bizler için çok büyük önem arz ediyor. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak durumundayız. Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığımız tedbirlerini artırmak durumunda. Bizlerde toplu taşım araçlarında olsun, düğün, nikah bu tür, buralardaki yaklaşımlarımızı daha kararlı bir hale getirdik. İçişleri Bakanlığımızın da açıklaması ile buralardaki uyarılarımız daha sıkı bir durumda. Bunu yapmak konumundayız.

AŞI AÇIKLAMASI

Alınan tedbirler sonrasında bazı illerden olumlu dönüşler oldu. Aşı çalışmalarımız sıkı bir şekilde devam ediyor. Özel sektör de çalışmalarına devam ediyor. Yılbaşından sonra bazı olumlu sinyaller alacağız.

SARRAC'IN GÖREVİ BIRAKMA KARARI

Bu haber bizler için üzüntü verici oldu. Libya'da sayın Sarrac ve ekibi bir yerde adeta, darbeci Hafter'in bu adeta işgalinden kurtulma durumuna geldiler. Şimdi ise darbeci Hafter zaten her geçen gün kayıba doğru gidiyor. Eninde sonunda darbeci Hafter kaybedecek. Sarrac'ın aldığımız haberleri, bizler de kendilerine bazı haberler ulaştırdık. Bu hafta içerisinde heyetlerimizin Libya Milli Mutabakat Hükümeti ile bazı görüşmeleri olabilir. Görüşmelerle birlikte işi olması gereken istikamete inşallah dönüştürürüz.

Editör: TE Bilisim