Esenler Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin, tüm dünyaya yayılan Koronavirüs sonrası ülkemizdeki kısıtlamalar nedeniyle ertelenen Genel Kurulu, 1 Temmuz’da başlayan normalleşme süreci yapıldı. Site’nin kendi sosyal tesislerinde gerçekleştirilen kongreye üyelerin büyük bölümü katıldı. Genel kurulun yapıldığı salonda pandemi önlemlerinden taviz verilmedi. Divan üyeliği için iki liste önerilirken, Cafer Sancak’ın önerdiği Mehmet Yalçın Divan Başkanı seçildi.

PANDEMİ KURBANLARI İÇİN DUA

Divan üyelerinin belirlenmesinin ardından bu süreçte Kovid-19 ve diğer sebeplerle hayatını kaybeden başta sitenin emektar başkanı Hasan Kılınçarslan ve kooperatif üyeleri için Esenler Sanayi Sitesi Cami imamı tarafında Kuran-ı kerim tilaveti okundu. Hayatını kaybedenler için edilen duaların ardından kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Divan tarafından genel kurul programına uygun olarak gündem maddeleri genel kurula sunuldu. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından ise geçmiş dönem faaliyet, denetleme raporları oylanarak kabul edildi. Geçmiş dönem yönetimin ibra edilmesinin ardından seçim maddesine geçildi. Seçime tek liste ile giren Cafer Sancak, oybirliği ile iki yıllığına Esenler Sanayi Sitesi Kooperatifinin yeni başkanı oldu.

ESKİ BAŞKANI RAHMETLE ANDI

Genel kurulda tüm gündem maddeleri üyelerin oybirliğiyle kabul edilirken sitenin yeni başkanlığına seçilen Cafer Sancak teşekkür konuşmasında desteklerinden ötürü herkese teşekkür etti. Genel kurula gelirken uzun bir konuşma metni hazırladığını ancak pandemi önlemleri ve üyeleri mesailerinden alıkoymamak adına konuşmasını kısa tutacağını açıklayan Sancak, virüse yenik düşen eski başkan Hasan Kılınç’ı rahmetle andı. Sancak; “Rahmeti rahmana kavuşan değerli ağabeyimiz Hasan Kılınçarslan’a, diğer yönetim kurulu üyelerine ve tüm kooperatif üyelerimize rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.

7/24 EMRİNİZDEYİZ

Zor bir görevi teslim aldıklarının bilincinde olduklarını dile getiren Sancak konuşmasına şöyle devam etti: “Benimle birlikte dört yönetim kurulu arkadaşımız çok çalışacağız. 7 gün 24 saat üyelerimizin ve esnaflarımızın emrindeyiz. Telefonlarımız açık olacak, şeffaf olacağız, var gücümüzle çalışacağız. Bunun için söz veriyoruz. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım sizlerin bu teveccühüne layık olmaya çalışacağız”

OSB İLE ORTAK ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

İkitelli Organize Sanayi Bölgesinin ülkemizin çok önemli bir üretim ve istihdam merkezi olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini ifade eden Cafer Sancak, “Bunun içinde İstanbul ikitelli organize sanayi başkanlığı ile çalışmaya hazırız. Bütün sanayicimiz ve esnafımız için kooperatif başkanları ile birlikte fikir üretmeye, istihdam, ihracat ve ekonomiye katkı için elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu. Sancak konuşmasının sonunda, üyelerin Kurban Bayramını da kutlayarak; “Ailenizle sevdiklerinizle sağlıklı bayram geçirmenizi temenni ederim” dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Yönetim Kurulu: Başkan Cafer Sancak, Murat Onur Kart, Serkan Yetim, Şerafettin Gümüş

Denetim Kurulu; Mehmet Yalçın, İsmail Firidin

Editör: TE Bilisim