Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Çamoba, 1-2-3 Nolu Erdoğdu, Soğuksu mahalleriyle, Trabzon Huzurevi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. 

16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliğiyle ilgili vatandaşları bilgilendiren Başkan Genç, Türkiye'nin etrafının ateş çemberine dönüştüğünü, Türkiye'nin bu süreçten ancak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle oluşturulacak güçlü bir devlet yapısıyla çıkılabileceğine dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle hem cumhurbaşkanının hem de meclisin seçimle geleceğini belirten Başkan Genç, böylece milletin elinin daha da güçleneceğine vurgu yaparak, "AK Parti döneminde belli basamakları çıktık. Bu her şeyi biz yaptık anlamına gelmiyor. Cumhurbaşkanımızın sayesinde, onun dirayetinin, millete hizmet etme aşkının ve azminin sayesinde belli basamakları çıktık. Biz istiyoruz ki bizim vatandaşımızın yaşam standardı daha da yükselsin. Bizler ve bizden önceki nesiller çok sıkıntı çekti. Ama istiyoruz ki bizden sonraki nesiller bu sıkıntıları çekmesin. Şu anda cumhurbaşkanımız bunun gayreti içinde. Cumhurbaşkanımızın başka bir derdi yok  ki, makam ve mevki derdi yok. Cenabı Allah ona bütün makamları nasip etti. Belediye başkanlığı, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı her makamda bulundu." dedi.

Konuşmasının son bölümünde Avrupa ülkelerinin güçlü bir Türkiye olmasını istemediği için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı çıktıklarını kaydeden Başkan Genç, "Niye buna ihtiyacımız var. Bir defa koalisyon diye bir şey kalmıyor. Etrafımız ateş çemberi... Artık bu topraklarda istikrarsız bir Türkiye kabul edilemez. Kurtuluş Savaşı'nda uğraştığımız yedi düvel şu anda yine kapımızda. Suriye'de, Rusya, İngiltere, Amerika orda... Ne işleri var orada? Demek ki biz her zamankinden daha güçlü olmalıyız. Hem devletimizin hem de milletimizin daha güçlü olması lazım. Biz bir sistem değiştiriyoruz. Almanya, Hollanda, Belçika ayağa kalkıyor. Peki, onlara ne oluyor? Niye bu sistemin gelmesini istemiyorlar. Terör örgütlerine destek veren bu ülkeler tabi ki daha güçlü bir devlet yapısına kavuşmamızı istemezler. 16 Nisan'da sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Onun için millet olarak 16 Nisan'da 'Evet' oyu vermek için ayağa kalkmamız lazım." diye konuştu.  
 

Editör: TE Bilisim