Almanya'nın Bavyera eyaletindeki şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde bazı köylerin metrelerce yükseklikte suların altında kaldığı belirtliyor. Afet bölgesindeşu ana kadar dört kişi boğularak hayatını kaybetti.

Triftern, Simbach bölgeleri afet bölgesi işlan edildi. Evlerin zemin katları ve yer altı garajları sulan altında kalırken, çok sayıda Otomobil sel sularına kapıldı ve afetzedeler helikopterlerle tahliye edilebildi. 

Ren Nehri Yükseldi

Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaletinde  yoğunlaşan yağışlar, Ren Nehri'nin yükselmesine neden oldu. Köln ve çevresinde metrekareye düşen yağış miktarının 30 litreye  ulaştığı, bu miktarın önümüzdeki günlerde 50-60 litreye ulaşabileceği belirtildi.

Nehrin yükselmesiyle yolcu ve yük gemilerinin köprü altlarından  geçerken herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için itina göstermeleri gerektiği  duyuruldu.

Almanya Meteoroloji yetkililerinin yağışlı havaların önümüzdeki  günlerde de devam edeceği uyarısında bulunması, nehrin daha da yükselmesine neden  olacağı için endişeye neden oluyor.

Çarşamba günü 6,54 metre yüksekliğe ulaşan Ren Nehri'nin yüksekliğinin  haftasonuna doğru artarak, Köln kenti başta olmak üzere nehir çevresindeki büyük  şehirleri su baskınları konusunda tehdit edebileceği kaydedildi.

Köln şehri Ren Nehri'nin yükselmesi sonucu 1993 ve 1995 yıllarında iki  büyük su baskınına maruz kalmış, baskınlar sonucu özellikle nehir çevresindeki iş  yerlerinde büyük maddi hasar oluşmuştu.

 

Editör: TE Bilisim