21.01.2021 günü yapılan sayım sonrası depolarındaki stoklarda fıstık açığı olduğunu komutanlığımıza ihbar etmesi üzerine olayın aydınlatılması ve faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesi maksadıyla olay yerine derhal Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri görevlendirilmiştir.

Fabrika ve etrafında gerekli emniyet tedbirleri alınarak yürütülen planlı ve titiz çalışmalar neticesinde icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında 25.01.2021 günü saat 08.30 sıralarında 48 ** *** plakalı araç durdurulmuş ve L.T isimli şahsın kullanmış olduğu araç içerisinde yapılan kontrollerde toplam 8 çuval (308.60 KG) çalınan fıstıklar ile suçüstü yakalanmıştır. 

İşyerinden Hırsızlık olayının failli olduğu tespit edilen L.T isimli şahıs Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gözaltına alınarak yasal işlemleri tamamlanmak üzere adli makamlara teslim edilmiş ayrıca 2918 Sayılı Trafik Kanuna Muhalefet suçundan (2.111) TL idari para cezası uygulanmıştır.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.
 

Editör: TE Bilisim