Patlama sonrasında Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Olayın hemen ardından yapılan açıklamalarda net bir sayı verilmezken gece geç saatlerde Gaziantep Valiliği saldırıda 50 vatandaşın hayatını kaybettiği, 94 vatandaşın da yaralandığı açıklandı.

İkinci bir patlama olma ihtimaline karşın polis ekipleri, şerit çekerek olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Yaralılar, ambulanslarla Doktor Ersin Arslan, Şehitkamil ve 25 Aralık Devlet hastaneleri ile bölgede bulunan özel hastanelere kaldırıldı. Cesetler ise hastanelerin morglarına götürüldü. Güvenlik güçleri, patlama sonrası çevreye saçılan çok sayıda ceset parçası ile delil topladı.

Hastane Bahçelerinde Yoğun Güvenlik Önlemi

Saldırıyı televizyondun duyan Gaziantepli vatandaşlar, kan ihtiyacı olma ihtimaline karşın hastanele akın etti, kan vermek istedi. Yakınları hakkında bilgi almak isteyen yaralı yakınları ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bunun üzerine polis ekipleri, hastane bahçelerinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Sayı 50'ye Yükseldi

Gaziantep Valiliği'nin gecenin ilerleyen saatlerinde yaptığı 2. açıklama ile hain saldırının boyutları da ortaya çıkmaya başladı.

Gaziantep Valiliği, kına gecesinde düzenlenen bombalı saldırıda 50 kişinin yaşamını yitirdiğini, 94 kişinin de yaralandığını açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Şahinbey İlçemiz Beybahçe Mahallesinde bugün saat 22.50 sıralarında bir düğüne yapılan bombalı saldırı sonucu 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 94 vatandaşımız yaralanmıştır. Menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen terör saldırısı ve bu saldırıyı yapanları lanetle kınıyoruz. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına Valiliğimizce yapılacak açıklamalar haricindeki haberlere itibar edilmemesini önemle istirham ediyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun."
 
Editör: TE Bilisim