Ombudsman Şeref Malkoç, Üniversite Ombudsmanlık Öğrenci Toplulukları tarafından düzenlenen “Ombudsman Gençlerle Buluşuyor” Programı kapsamında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Ombudsman Şeref Malkoç öğrencilere verdiği konferansta; Kamu Denetçiliği Kurumu olarak kamu idareleriyle ilgili vatandaşlardan gelen başvuruları titizlikle incelediklerini dile getirerek, hangi görev olursa olsun insanların bu görevin hakkını vermek zorunda olduğunu vurguladı.

“HIZLI VE ETKİLİ SONUÇLAR ALIYORUZ”

Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunun kamu hizmeti sunan tüm kamu kuruluşlarının işlemlerine karşı halkın avukatlığını yapmakta olduğunu ve aldığı kararlar ile de idareye yol gösterdiğini söyledi.

Mahkemeye gitmeden sorunların çözülebilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumunun kurulduğunu söyleyen Malkoç, “Kamu Denetçiliği Kurumu, vatandaşla idare arasındaki sorunları dostane şekilde çözmenin yoludur. Bu sayede hızlı ve etkili sonuçlar alıyoruz. Dostane çözüm sayesinde vatandaşın sorunları hızla çözülüyor ve idarelerin hizmetlerinin iyileştirildiğini görüyoruz.” dedi.

“BİZİM İNSANIMIZ HAKKINI BİLİYOR”

Kamu Denetçiliği Kurumunun anayasal bir kurum olduğunu hatırlatan Malkoç, denetleme faaliyetlerinin yanında hak arama kültürünün yaygınlaşması için de çaba sarf ettiklerini ifade etti.

CİMER'e 2021 yılında 6,5 milyona yakın başvuru yapıldığını anlatan Malkoç, "Kamu Denetçiliği Kurumu olarak bunlardan memnun oluyorum. Bizim insanımız hakkını biliyor, haksızlığa uğradığında hukukunu nerede koruyacağı konusunda tecrübesi var. Bu açıdan memnun olduğumu ifade etmek istiyorum." Şeklinde konuştu.

110 ÜNİVERSİTEDE OMBUDSMAN TOPLULUĞU

Türkiye'deki 110 üniversitede "Ombudsmanlık Topluluğu" oluşturduklarını ifade ederek, "Türkiye'de açık öğretim fakülteleri dahil 8 milyon üniversite öğrencimiz var. Yunanistan'ın nüfusu kadar bizde üniversite öğrencisi var. Bundan daha büyük mutluluk mu olur?" dedi.

Gençlerin Türkiye'nin umudu olduğunu dile getiren Malkoç, "Sizler Türkiye'nin heyecanısınız, geleceğisiniz, size emek veren hocaların ürünüsünüz ve ailenizin umut bağısınız. Elbette ülkeye karşı da sorumluluklarınız var." diye konuştu.

“İNANÇ FARKLILIKLARI TOPLUMUN ZENGİNLİKLERİ”

Malkoç, siyasi farklıklar ve inanç farklılıklarının toplumun zenginlikleri olduğunu vurgulayarak "Siyasi görüşlerimiz, inançlarımız farklı olabilir ama terörle mücadelede, Türkiye'nin milli menfaatlerinde, hukukun üstünlüğünün sağlanmasında bir yumruk gibi hep beraber olacağız inşallah, bunda tereddüdümüz yok." ifadelerini kullandı.

“BU COĞRAFYADA GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ”

Malkoç, ülkemizin jeopolitik önemine vurgu yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz Türk Milleti olarak öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki dünyanın neresinde bir sıkıntı olursa olsun ucu geliyor buraya dayanıyor. O açıdan bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Güçlülüğümüzde gençliğin iyi yetişmesinde ve birlik beraberliğimizdedir. Bizim dedelerimizin, büyüklerimizin 600 yıl boyunca 72,5 milleti yönettiği coğrafya. Nasıl yönetmişler adaletle, hakkaniyetle. Kimsenin giysisine karışmamışlar, diline karışmamışlar, dinine karışmamışlar." dedi. Ombudsman Malkoç, konuşmalarının ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Ombudsman Malkoç Sivas programı kapsamında; Sivas Valisi Salih Ayhan’ı, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’i, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret etti.

ÖNEMLİ ZİYARETLER

Malkoç, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’nu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin’i makamında ziyaret etti. Malkoç, Tokat programı çerçevesinde Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelerek, hak aramayı ve Kamu Denetçiliği Kurumunu anlattı. Amasya programında Vali Mustafa Masatlı’yı, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’yı, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın’ı ziyaret eden Ombudsman Şeref Malkoç, üniversite öğrencileriyle buluşarak Kamu Denetçiliği Kurumunu anlattı.
SONAY ÇALUK

Editör: TE Bilisim