GÖMME KLOZET NEDİR? AVANTAJLARI NELERDİR?

Gömme klozet, su haznelerinin duvar içinde bulunduğu modellere verilen isimlerdir. Bu nedenle rezervuarların birbirinden farklı özelliklerinin olmasının yanı sıra görüntü açısından en fazla tercih edilen klozet modelleri arasında yerini almıştır. Birbirinden farklı renkleri ve modellerinin olması nedeniyle her zevke ve her bütçeye uygun gömme klozet modelleri bulunur.

Gömme Klozetlerin Avantajları Nelerdir?

Gömme klozetlerin en önemli avantajlarının başında ortaya çıkan görüntüdür. Gömme klozetler, duvarların içinde sakladıkları rezervuarlar sayesinde hem banyolarda hem de tuvaletlerde oldukça iyi bir görüntünün yanı sıra refah bir görünüm sağlarlar. Ayrıca, son dönemlerde oldukça popüler ürünler olması sebebiyle hem banyolarında hem de tuvaletlerinde modern ve şık bir görüntü elde etmek isteyen kişiler tarafından gömme klozetler tercih edilmektedir. Bu noktada ise farklı tasarımları, modelleri ve boyutlarına göre seçim yapabilirsiniz. İster banyolarınızda isterseniz tuvaletlerinde modern seramik görüntüsü elde etmek isteyenler bu gömme klozetleri kullanmaktadır.

Gömme klozetlerin bir diğer avantajları ise kullanılan bölgelerde geniş bir alanı kullanıcılara sunmuş olması. Duvarın iç kısımlarında gizlenmiş olan rezervuar sayesinde banyo ya da tuvalette kullanıcılara daha fazla alan kalmaktadır. Gömme klozetin ölçüleri genellikle birbirine yakın olsa da farklı markalar tarafından üretildiği için farklı özellikleri, renkleri ve tasarımları bulunmaktadır.

Gömme Klozetlerin Yapısı nasıldır?

Gömme klozetlerin yapıları, klasik klozetlere göre biraz farklılık göstermektedir. Gömme klozetlerin yapıları normal klozetlere göre daha büyük iskeletlere sahiptir. Klasik klozetlerde su haznesi için birkaç bağlantı hortumunun yanı sıra hazne içinde sifon mekanizması bulunurken, gömme klozetlerde ise hazneyi çevreleyen özel bir iskelet sistemi bulunur. Gömme klozetin iç takımlarıyla klasik rezervuarların iç takımları oldukça büyük benzerlik gösterir. Bu nedenle ülkemizde oldukça kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Gömme klozetin iskelet sistemiyse birden fazla malzemenin bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. Gömme klozet setinin iç kısmında genel olarak rezervuar, sıvı altı top valfi, kumanda paneli ve sıvı üstü stop valfi bulunmaktadır.

Gömme Klozetin Montajı ve Tamiri Nasıl Yapılır?

Gömme klozetin rezervuar kısmı duvarın iç kısımlarında yer aldığı için kullanıcıların aklına birden fazla soru gelmektedir. Kullanıcıların aklına gelen soruların en önemlisi ise rezervuarın bozulması durumunda duvarın kırılmaya gerek duyulup duyulmadığıdır. Bu nedenle gömme klozetin rezervuarında problem oluşması durumunda birden fazla işlem duvarı kırmaya gerek duymadan yapılmaktadır. Alanında profesyonel şekilde hizmet veren ustalar, gömme klozetin rezervuar kısmını tamir etme aşamasında ilk olarak kapağını söker ve rezervuarın iç kısmını duvarı kırmadan müdahale eder.

Gömme klozetlerin montaj aşaması ise oldukça basit birkaç adımdan ibarettir. Gömme klozetin montajı için zamanlama oldukça önemli bir yere sahiptir. Rezervuarın duvarın içine gizlenmiş olması için, gömme klozetin rezervuar kısmının ilk olarak inşaat devam ettiği durumlarda montajının yapılması gerekmektedir. Seramik kaplama ile kaplanmış bölgenin görüntüsünün bozulmaması için seramik kaplamadan önce gömme klozetlerin rezervuar montajı yapılır. Rezervuarın montajı ise ustalar için oldukça basit birkaç adımdan ibarettir. Rezervuar için belirlenmiş olan bölgede su hortumları ve su gideri bulunmaktadır. Usta, rezervuarı duvara sabitleme işlemini tamamladıktan sonra su ve gider bağlantılarını tamamlar. Bu sayede gömme rezervuarınız basit birkaç adımı tamamladıktan sonra kullanıma hazır hale gelecektir. Ancak daha önce klasik bir klozet rezervuarına sahip bir tuvaletiniz mevcut ise bu bölgelere de gömme rezervuar işlemi uygulanacağını hatırlatmakta fayda var.

Klozet sifonu, klozetlerde en fazla problemin yaşandığı ürünlerin başında gelmektedir. Bu nedenle klozet sifonunuzda sorun olması durumunda hangi klozet modeline sahip olduğunuz ve hangi klozet sifonu modeline ihtiyaç duyduysanız resmini çekerek satın almanız daha doğru olacaktır.

Editör: TE Bilisim