Burada güvenlik güçleriyle bayramlaşan Soylu, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her şeyiyle birbirine yeten bir ülke olduğunu söyledi. Türkiye'nin büyümesini engellemeye çalışanların bunu başaramadığını vurgulayan Soylu, "Türkiye birinci, ikinci ve üçüncü çeyrekte de büyüyor. 'Türkiye'ye turist gelmesin' dediler, her yer dolu, bütün oteller. 'Türkiye'nin aklı şaşsın hedeflerinden sapsın' dediler o da olmadı. Etrafımızı, Suriye'yi, Irak'ı her tarafı ateş çemberine çevirdiler, 'Türkiye'yi etkileriz' dediler ona da muvaffak olamadılar, başaramadılar. Türkiye'deki hiçbir şeyi eksiltemediler ve bizi yolumuzdan çeviremediler, akamete uğratamadılar. Dertleri bu." diye konuştu.

Terörle mücadeleye değinen Soylu, şunları söyledi: "Terör örgütü gün geçtikçe eriyor, bitiyor. Kime gidiyor? 3 tane imece için yolunu yapan adamı, silahsız adamı öldürüyor ve buna Türkiye'nin allı pullu aydınları sessiz kalıyor. Buna o HDP denilen PKK'nın partisinin temsilcileri, başka bir şey olunca yalan, dolan her türlü iftirayı atıyorlar ama sadece helal rızkıyla beraber çoluk çocuğuna nafaka getirmek isteyen işçinin öldürülmesine ses çıkarmıyorlar. Bunların derdi bu memleketin ilerlemesidir. Göreceksiniz bizim derdimiz sadece terörü bitirmek değil terörü bitirmek adımlarımızdan bir tanesidir. Bizim derdimiz terörü bitirmenin dışında buraların kalkınmasını ve gelişmesini sağlayabilmektir."

"Biz Almanya, Amerika Gibi Matematik Hesabı Yapmayız"

Soylu, "Biz Almanya ve Amerika gibi bugünün hesabını yapıyor değiliz. Onlar bugünün hesabını yapsın. Biz hem bu dünyada üzerimize düşen sorumluluğun hesabını yaparız hem öteki dünyanın hesabını yaparız. Bizi onlardan ayıran bunlardır. Biz onlar gibi matematik hesabı yapmayız, vicdan hesabı yaparız." ifadesini kullandı.

"Kültürleri Uymaz, Yapamazlar, Halden Anlamazlar"

İçişleri Bakanı Soylu, Cerablus'ta, Azez'de ve El Bab'ta bulunduklarını anımsatarak, "Hadi gelsin Amerika orada bizim gibi huzurlu bir şekilde dursun bakalım durabiliyor mu? Hadi dursun. Çünkü biz bir milletiz onlarla. Aynı milletin unsurlarıyız. Beraber aynı sancak altında durmuşuz. Aynı bayramları yapmışız. Hadi dursun bakalım, İngilizi, Fransızı dursun bakalım. Duramazlar, beceremezler, kültürleri uymaz, yapamazlar, halden anlamazlar. Ama biz böyle değiliz. Biz bu topraklarda birbirimizle o kadar bir araya gelmişiz ki gözyaşımız, acımız, üzüntümüz, sevgimiz nedir, Ezan-ı Muhammedi okunduğu zaman bize ne ifade eder biz bunları bilen bir milletiz." dedi. Soylu, hep birlikte güzel ufuklara doğru gidildiğini belirterek, Türkiye'nin 15 Temmuz'da gecenin zifiri karanlığına itilmeye çalışıldığını ancak milletin hep beraber işin içerisinden çıktığını dile getirdi. Soylu, "Buradaki çocukların artık kafalarında terör olmayacak. Kafalarında şu olacak; toprağımızı nasıl verimli hale getireceğiz. Şehirlerimizi daha nasıl yaşanır hale getirebiliriz. Biz doktor nasıl oluruz, mühendis nasıl oluruz. Buralara turist gezmek ve görmek için daha nasıl gelir." dedi.
 

Editör: TE Bilisim