Vali Hacıbektaşoğlu Herekol dağı eteklerinde yaklaşık 1700-2000 bin metre rakımı olan zengin akarsu kaynakları ve bitki örtüsüne sahip Çemikari Yaylasında yaşamlarını sürdüren vatandaşları ziyaret etti.

Huzura kavuşan Siirt ilimizde güvenliğin tesis edildiği yaylalarda, geçimini hayvancılıkla sağlayan göçerlerle dolarak şenlendi.

Sabahın erken saatlerinde Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Çemikari yaylasına hareket eden Vali Hacıbektaşoğlu, yayladaki vatandaşlarla bir araya geldi.
Yayla sakinleri ile sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinleyen Vali Hacıbektaşoğlu, yayladaki çocuklarla da yakından ilgilendi. 

Çocuklara çeşitli hediyeler veren Vali Hacıbektaşoğlu, Güvenlik güçlerimizin kararlı ve inançlı mücadelesi sonucu terörden arındırılan yaylalarda vatandaşlar rahat ve huzur ikliminde hayvancılık yaparak geçimlerini sağlıyorlar. Bizler de devlet olarak vatandaşlarımızın her zaman yanlarındayız. Yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.


“Gezer Tepede İncelemelerde Bulundu”

Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra Çemikari yaylası “Gezer Tepe” de incelemelerde bulundu.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpoalat’an Gezer Tepede üs bölge ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Siirt’te En Uzak Mezranın Sorunlarını Dinledi”

Kezer Tepe’de incelemelerini tamamlayan Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra Siirt–Şırnak sınırında bulunan Pervari ilçesi/ Doğan Köyüne bağlı Siirt’in en uzak mezrası olan Karamık Mezrasında vatandaşlarla bir araya geldi.

Mezra sakinleri ile köy meydanında sohbet ederek, sorun, talep ve beklentilerini dinleyen Vali Hacıbektaşoğlu, kendisine ikram edilen yayık ayranından içti.
Bölgede yapılan ulaşım ve alt yapı çalışmaları ile ilgili vatandaşları bilgilendiren Vali Hacıbektaşoğlu, mezradaki çocukları da unutmadı. Çocuklarla özel ilgilenen Vali Hacıbektaşoğlu, kendileri ile bir süre sohbet etti, çeşitli hediyeler verdi.

Ziyaret sonunda açıklamalarda bulunan Vali Hacıbektaşoğlu, Yayların durumunu görmek ve burada yaz aylarını geçiren vatandaşlarımızla buluşmak ve sorunlarını dinlemek amacıyla yayla ziyaretleri gerçekleştirildiğini belirterek, “Terörün bölgeden temizlenmesi ile birlikte huzur ve güven iklimi altında tarım ve hayvancılık yapan vatandaşlarımızın huzur ortamında üretime katkı sunduklarını söyledi.

Vali Hacıbektaşoğlu, vatandaşlarımızın birlik, beraberlik içerisinde huzurlu, mutlu bir şekilde yaşaması için elimizden gelen tüm imkânları seferber etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
 

Editör: TE Bilisim