Karadeniz, “Panelin açılış konuşmasında siyasi eleştiri niteliğinde sözler söyledim. Herhangi bir hakaret kastım yoktu” savunması yaptı. 

Cora’nın avukatı ise, “Müvekkilimizin milletvekili olması ve FETÖ PDY örgütü ile ilişkilendirilmeye çalışılması onur kırıcıdır. Sanığın sözleri eleştiri şeklinde değildir, suç isnadıdır.” dedi. Saat 10:00’da başlanacağı açıklanan duruşma için her iki tarafın avukatları da hazır bulundu. Anayasa Referandumu sırasında yapılan açıklamalar sonrasında Cora’nın, CHP İlçe Başkanı Karadeniz hakkında kendisine hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle yaptığı suç duyurusunun ardından açılan davanın ilk duruşmasına CHP’den çok sayıda kişi katıldı. Duruşmaya, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu da Karadeniz'e destek vermek için izleyici olarak katıldı. 

“Hakaret yoktu”

CHP İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz mahkemedeki savunmasında, “Ben Tonya CHP ilçe başkanı olarak görev yapmaktayım. 1 Nisan 2017’de ‘Türkiye Nereye Gidiyor’ adlı panelde konuşmacı idim. Panelin açılış konuşmasında siyasi eleştiri niteliğinde sözler söyledim. Herhangi bir hakaret kastım yoktu. Karşı taraf referanduma belli bir süre kala tansiyonu artırmak için aracının arkasına ‘Haçlılar bugün hayır diyorsa bizim kararımız evet’ şeklinde pankart asmış ve tüm şehirde bu şekilde gezmiştir. Milletvekilinin ablası hakkında FETÖ soruşturması yürütülmektedir ve çocuklarının birisi bir zaman  Trabzon ilinde FETÖ okullarında okumuştur. Suçsuzum. Beraatımı talep ediyorum. Bunun mümkün olmaması durumunda lehe olan kanun maddelerinin uygulanmasını talep ediyorum.” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın Avukatı Cengizhan Cora da söz alarak “İddianamede de açıkça vurgulandığı üzere sanığın, milletvekilimize yönelik silahlı FETÖ/PDY terör örgütü mensubu olduğu şeklindeki açıklaması müvekkilimize yapılan bir isnattır bir suçtur.Müvekkilimizin milletvekili olması ve FETÖ/PDY örgütü ile bir başkasının eyleminden dolayı ilişkilendirilmeye çalışılması onur kırıcıdır. Sanığın sözleri eleştiri şeklinde değildir, suç isnadıdır. Sanığın ve sanık vekilinin savunmaları suçtan kurtulmaya yöneliktir. Sanığın açıklaması siyasi eleştiri kapsamında kalmamaktadır. Mensubu olduğu siyasi partinin açıklamaları ile kendi açıklaması çelişmektedir. Kişisel bir husumet nedeni ile yapılan bir açıklama olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Mahkeme, Müşteki Salih Cora vekilinin şikayetçi olması ve suçtan zarar görme ihtimaline binaen CMK'nın 237 ve devamı maddeleri gereğince dava ve duruşmalara katılan olarak kabulüne, dosyanın incelemeye alınmasına, bu nedenle duruşmanın 08/11/2017 günü saat 10:05 bırakılmasına karar verdi.

“Sessiz kalacak değiliz”

Milletvekili Salih Cora dava ile ilgili yaptığı açıklamada; “Sanık ilçe Başkan'ı Hakkı'mızda iftira ve hakaretlerle kirli bir algı operasyonu yapıyor. Kız kardeşimin sendika üyeliği nedeniyle ihracı kendi sorunudur. Hukuki süreci devam ediyor. Sahip çıkmamız mümkün değildir. Çocuklarım Hasan Ali Yücel Okulundan mezun olmuştur. Bizim FETÖ 'ye karşı duruşumuz her zaman net olmuştur.Kolumuz değse kolumuz kesilsin deriz. 15 Temmuz'da herkes olan biteni evinde izlerken biz hiç tereddüt duymadan Trabzon meydanında on binlerce kişiye hitap edip "korkmuyoruz buradayız ölene kadar buradayız" dedik.  dönülsün sosyal medya paylaşımlarımızda 17/25 aralıkta FETÖ elebaşını en sert ifadelerle biz eleştirdik.Kimin ne olduğu bellidir.Abdestimizden şüphemiz yoktur.Çiğ yemedik ki karnımız ağırsın.Bu iftiralar karşısında sessiz kalacak değildik şikayetçi olduk.Mahkemeye ve hukuka güveniyoruz.Sırf siyaset yapmak için birilerini karalayamazsın.Bu ayıptır acizliktir.Erdemli davranıp özür dilemesini beklerdim.Ben bize hakaret edenlerin seviyesine inmeyeceğim.Güneş balçıkla sıvanmaz.Aklı ve vicdanı olan herkes gerçeği ayırt edebilecek durumdadır.Herşeyin hayırlısı olur” ifadelerini kullandı. 
 
Editör: TE Bilisim