Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hissedilir derecede artan hava sıcaklığı Şanlıurfa'da öğle saatlerinde 40 dereceyi bulurken, Giresun’da ise bu rakam 30 dereceye kadar yaklaşıyor.
 
Nemle etkisini artıran sıcaklar, günlük yaşamı da olumsuz etkilerken Giresunlu vatandaşlar daha şimdiden gölgelik alanlara sığınmaya başladı.
 
Sıcak hava nedeniyle vatandaşların büyük bölümü evlerinde vakit geçirmeyi tercih ederken sokağa çıkan az sayıdaki vatandaş da parklar ve gölgelik alanlara yöneliyor.Kış görmeyen Giresun’un baharı yaşaması şöyle dursun yöre halkı tedirgin bahardan endişeli.
 
Bu yıl kar yağışının olmamasının kendilerini düşündürdüğünü belirten vatandaşlar bu durumun hiç iyi olmadığı görüşünü savunuyor. Kent merkezi ile ilçelerde olan yoğunluk yaylalara da yansıdı.
 
Giresun’un sınırları içerisinde bulunan tüm yaylalar yerli-yabancı turistlerle doldu taştı.Serinlemek  ve baharın tadını çıkarmak isteyen Giresunlular yaylalara akın ediyor.Espiye ilçesi ile Yağlıdere ilçesine bağlı yaylalarda vatandaşlar hem sıcak havanın hem de yayla güzelliğinin tadını çıkartırken o anlar ise ölümsüzleştiriliyor.
Sedat KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim