Sabah saatlerinde, Belen ve İskenderun ilçeleri arasındaki Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda yangın çıktı.

Yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Bazı yerleşim yerleri emniyet güçleri tarafından tedbir amaçlı tahliye edildi. Bir bina ile önünde duran araçlar yangın nedeniyle zarar gördü.
Alevler, İskenderun ilçesindeki Şekere ve İsmet İnönü mahalleleri ile bir antrepo sahasına sıçradı. Yangın nedeniyle Belen-İskenderun kara yolu da trafiğe kapatıldı.

Yerleşim yerlerini tehdit eden yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Yangına 50 arazöz, 20 su tankı, 2 uçak, 2 helikopter, 3 iş makinesi ve yaklaşık 300 personelle müdahale ediliyor.



BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: CAN KAYBI YOK

Yangınla ilgili açıklama yapan Belen Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Önder şunları aktardı:
* Rüzgarın etkisiyle yangın büyük bir alana yayıldı. Şu an rüzgar çok, bu sebeple müdahale güçleşiyor. Rüzgar sebebiyle helikopter uçamıyor ancak uçak müdahalesi sürüyor.
* Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ilçe itfaiyesi yangına karadan müdahale ediyor. Bölgede bir de fabrika yanıyor.
* Can kaybı yok. Dumandan etkilenen mahalle sakinleri var onlar da hastanelere kaldırıldı. Tehlikedeki yerleşim yerlerinin bir kısmı boşaltıldı.



YANGIN TRAFO PATLAMASINDAN ÇIKTI

Öte yandan Hatay Valisi Rahmi Doğan da yangın yerine gelerek bilgi aldı. Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada yangının trafo patlaması sonucu çıktığı belirtildi.
Yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

* 9 Ekim 2020 Cuma günü saat 10.00 sıralarında İskenderun ve Belen İlçelerimiz arasında bulunan Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda trafo patlaması sonucu meydana gelen orman yangınına uçak, helikopter, arazöz ve dozerle birlikte müdahale ekipler tarafından yapılmakta olup, şiddetli rüzgârlarında etkisi ile büyüyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Risk altındaki yerleşim yerlerinde tahliye işlemleri başlatılmıştır.



SABOTAJ OLABİLİR

Söndürme çalışmalarıyla ilgili NTV’ye konuşan Belen İlçesi Belediye Başkanı İBrahim Gül ilçenin tahliye işlemlerinin devam ettiğini açıkladı.

Gül “Yangının kaynağı olarak trafo diye düşünüldü. Ancak yangının farklı farklı alanlarda çıkması sabotaj ihtimalini aklımıza getirdi. Yeni gelen bir bilgiye göre Belen ilçesine sınır olan Arsuz ilçemizde de yangın çıkmış. Bu da sabotaj ihtimalini güçlendiriyor” dedi.
Editör: TE Bilisim