Bundan en çok da araçlarını kasko sigortası yaptıranlar etkilendi. Araçları kaskolu olanlar ve kaskoları bitenler için aylık kasko uygulamasıyla yeni bir dönem başlamış oldu. Aylık kaskonun ne olduğunu, nasıl yapıldığını ve getirilerini sizler için derledik.

Bildiğiniz üzere kasko isteğe bağlı olarak ve yıllık yapılan bir sigorta türüdür.
Covid-19 nedeniyle araçlarını kullanamaz duruma gelenler için, yıllık kasko yerine aylık kasko yaptırma imkanı sunuluyor.

Aylık kasko imkanından, mevcut kaskosu ve vade boşluğu 15 güne kadar olanlar yararlanabiliyor.

Siz iptal etmedikçe ve kart limitiniz yettiği sürece aylık olarak otomatik olarak yenileniyor.

Aylık kasko nedir? 

Araçları, çift taraflı çarpışma, çalınma ve yanma riskleri gibi temel risklere karşı aylık olarak koruyan özel sigorta yöntemine aylık kasko deniliyor. Genel olarak yıllık uygulanan kasko sisteminden farklı olarak, yeni dönemin şartlarına uygun olarak aylık olarak düzenlenme imkânı sunuyor.

Aylık kasko, salgın nedeniyle veya çeşitli nedenlerle araçlarının kasko yenilemesi geldiği halde yenileyemeyenler için getirilmiş bir sigorta uygulamasıdır. Bu sigorta türünde kredi kartınıza limit blokesi konulmuyor. 30 liradan başlayan teminatlarla bütçenize uygun fiyatlarla ve aylık ödemelerle sigortanızı yaptırabiliyorsunuz.

Aylık kaskonuzu iptal ettirmediğiniz veya aksini bildirmediğiniz sürece ve kredi kartınızın onay vermesi halinde her ay otomatik olarak yenileniyor.

Aylık kasko sigortasından mevcut kaskosu olup da yenileme vadesi içinde veya 15 günlük vade boşluğu olan bireysel sigortalılar yararlanabiliyor.

Aylık kasko çift taraflı çarpışma, çalınma ve yanma riskleri gibi temel riskleri kapsıyor. İsteğe bağlı olarak ihtiyari mali mesuliyet teminatı ve asistans hizmetlerini kaskoya ekleme imkanınız bulunuyor.

Aylık kaskonun herhangi bir taahhüt ve teminatı bulunmuyor. Yıl içerisinde istediğiniz zaman poliçenizi iptal ettirebilirsiniz. Poliçenizi belli bir süre dondurabilir veya geniş teminatla kasko poliçesine geçiş yapabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim