İçişleri Bakanlığı genelgesi ile sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş ve üstü ile kronik hastalıkları bulunan vatandaşların ihtiyaçları kaymakamlık ve belediyelerde oluşturulan ekiplerce çözüme kavuşturuluyor.

Pervari ilçesine bağlı köylerde jandarma eşliğinde 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara ihtiyaçları iletilirken, ilçe merkezinde ise Pervari Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

Vatandaşların çağrı merkezini arayıp talepte bulunmaları üzerine alışveriş başta olmak üzere günlük ihtiyaçları ekiplerce gideriliyor. Ayrıca kaymakamlık tarafından oluşturulan ekip, sokağa çıkmaları uygun görülmeyen vatandaşların evleri ziyaret edilerek, gıda, ilaç ve diğer ihtiyaçları karşılanıyor.

Bu kapsamda, ilçeye bağlı, Palamutlu, Kilis ve Tuzcular Köyünde ikamet eden 65 yaş üstü 5 vatandaşa ulaşılarak, temel gıda ve ilaç ihtiyaçları Jandarma ekiplerince karşılandı.

Öte yandan Polis ekiplerimizce merkez Aydın mahallesinde ikamet eden Bünyamin Yeter adlı vatandaşımızın, emekli maaşı bankadan çekilerek kendisine teslim edildi.

Pervari Kaymakamı Musa Aydemir yaptığı açıklamada, korona virüs tedbirleri kapsamında, kaymakamlık bünyesinde oluşturulan ‘Vefa Sosyal Destek Gurubu’ ekiplerinin 24 saat esasına göre çalışma yürüttüğünü söyledi.

Aydemir, “ilk olarak ilçe merkezi ve köylerinde yaşayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızı tespit ettik. Vatandaşlarımızı ziyaret ederek iletişim bilgilerimizi verdik. Onlar için hijyen ve gıda paketleri hazırladık. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Aydemir, korona virüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında, Pervari Belediyesi ekiplerince sağlık merkezleri, kamu kurumları ve caddelerin de dezenfekte edildiğini sözlerine ekledi.
Mehmet Şükrü Uras
 
Editör: TE Bilisim